Serie: Windows 10 utvikling for nybegynnere

Vår tekniske evangelist Pedro har startet en serie på Channel 9 som omhandler temaet “Windows 10 utvikling for nybegynnere”. Serien tar utgangspunkt i Universal Windows Platform.

Serien er myntet på utviklere som allerede har erfaring med programmering av klientapplikasjoner, enten i form av Webutvikling med HTML og JavaScript eller mer tradisjonell applikasjonsutvikling (WinForms, Java, Android, Objective-C osv). Noe kunnskap om C# er bonus, men ikke nødvendig for å følge episodene.

I løpet av serien vil du lære hvordan du kan bruke Visual Studio til å utvikle applikasjoner som kjører på alle Windows 10 plattformer, og mot slutten går vi også løs på hvordan du får disse ut i Windows Marketplace.

Kodeeksempler fra episodene vil være klart markert i teksten under hver video. Om det ikke finnes en lenke til kode, så betyr det enkelt at det ikke er noen kode til den episoden.

Vi tar alltid imot kommentarer og forbedringspunkter. Bruk denne serien aktivt, og gjør gjerne kodeeksemplene, slik at det blir en interaktiv opplevelse for deg. Vi legger også ut øvelsesoppgaver underveis.

  • For å lage Windows 10 apper, så må du ha Visual Studio
  • Din datamaskin må kjøre Windows 10
  • Du må ha slått på "Developer Mode" i Windows 10 innstillinger
  • Datamaskinen din må støtte SLAB i hovedkortet (Second-Level Address Translation)

Om du ikke har Visual Studio, så kan du hente ned en fullverdig, gratis versjon fra http://www.visualstudio.com.

 

Her er de første episodene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De første 12 episodene er nå klare, og du finner desamlet på Channel 9 – Windows 10 Utvikling for Nybegynnere.

 

Gi oss gjerne tips om det er andre ting du gjerne skulle sett på Channel 9.