Exchange, Sharepoint, OCS ja Live Meeting verkosta

Uudet OnLine-palvelut herättävät kiinnostusta niin asiakkaissa kuin kumppaneissakin. Kannattaako Exchangea, Sharepointtia, OCS:ssä ja Live Meetingiä pyörittää itse, hankkia tarvittavat laitteistot ja hoitaa ylläpito. vai kannattaako hankkia ne palveluna hintaan 8,52 eur/käyttäjä/kuukausi?
Näitä kysymyksiä pohditaan niin pienemmissä kuin suuremmissa asiakkaissa. Pienimmille yrityksille OnLine-palvelut takaavat edullisesti samat palvelut kuin suurillakin yrityksillä, mutta ilman palvelin- ja ylläpitoinvestointeja.

Hieman suuremmille yrityksille ja organisaatioille saattaa olla mieluisaa hankkia osa ympäristöstä palveluna. Tämä antaa tietotekniikkaihmisille enemmän aikaa hoitaa järjestelmiä, joita ei ole saatavana palveluna. Yrityksen oman hakemistopalvelun tiedot on mahdollista yhdistää OnLine-palvelun kanssa. Lisäksi ympäristö on rakennettu siten, että käyttäjä voi valita, käyttääkö OnLine-palvelua, tuottaako palvelun itse vai käyttääkö näiden kahden yhdistelmää. Ainutlaatuinen vapaus on ominaista Microsoft OnLine -ratkaisuille!

OnLine:n käyttöönoton myötä käytettävyys on sama kaikkialla missä käyttäjät liikkuvat. Koneista jo 70 % on kannettavia ja niitä käytetään sekä kotoa että työmatkoilta. Organisaation palveluiden halutaan olevan helposti käytettävissä. OnLine tarjoaa tämän vakiona aina, kun ollaan verkossa. Palvelun käytettävyystakuu on 99,9 % tai asiakas saa hyvitystä.

Microsoftin kumppaneille tämä antaa mahdollisuuden tarjota lisäkoulutusta ja käyttöönottoa, koska alkuinvestoinnit laitteistoihin ja asennuksiin jäävät pois kustannuksista. Hyvä koulutus takaa onnistuneen käyttöönoton ja tyytyväisen asiakkaan.

Microsoft OnLine -palvelut eivät ole sidottuja ainoastaan Microsoftin omaan palveluun. Paikalliset kumppanimme voivat tarjota palvelut myös omasta palvelinsalistaan tai toimia palvelurajapintana asiakkaalle. Näin asiakkaan toiveet tietojen sijainnista, palvelukielestä tai muusta palvelusopimuksesta saadaan täytettyä. Muut vastaavat OnLine -palvelut eivät tarjoa vastaavaa joustavuutta ja mahdollisuuksia. Suuryrityksille on tarjolla oma Dedicated On Line -palvelunsa. Suomessa siitä on jo useita toteutuksia, joissa suuryritys käyttää palveluitaan pilvestä.

Tilaisuuksissa, joissa olen ollut puhumassa tästä uudesta palvelusta, on ollut huomattava kiinnostus aiheeseen. Moni ei ole tiennyt, että tällaista on jo tarjolla. Ajattelinkin, että olisi aiheellista kirjoittaa lyhyt info Flashiin.

OnLine palveluun voit tutustua tästä linkistä. Lisätietoja saat TechDays-tapahtumassa, www.techdays.fi

 

Janne