Kuuma pilvitilaisuus - Asiantuntijat avoimina

 

Moikka kaikki

Tässä asiantuntijatapaaminen jota ei kannata missata.

image

clip_image002

Olet varmasti kuullut useita eri esityksiä aiheesta, miten pilvi muuttaa tietotekniikan. Ja varmasti myös yhtä monta versiota siitä mihin ja millä tavalla? Oletko kaiken tämän jälkeen kenties enemmän asiasta sekaisin kuin selvillä?

Päätimme kerätä kahden yhdistyksen voimin asiantuntijat yhteen ja pitää totuuskomission siitä, mitä mieltä maan parhaat tietäjät avoimesti ja rehellisesti ovat asioista.

WinPros ja ITpro Ry järjestävät yhdessä Totuus pilvestä niin kuin me sen tiedämme -tilaisuuden Uunisaaressa Helsingissä, 2.12.2010.

Tilaisuus soveltuu asiasta kiinnostuneille päättäjille, teknisille vastuuhenkilöille ja tekniikan asiantuntijoille.

Komissioon kuuluu niin toimitusjohtajia kuin maamme johtavia tekniikan asiantuntijoita. He kertovat avoimesti näkemyksistään ja kokemuksistaan hankkeissa. Tätä joukkoa saa ja pitää haastaa kysymyksillä.

Alustuksena kerromme teille mitä pilvellä tarkoitetaan, millaisia pilviä on olemassa ja mitkä ovat siihen liittyvät asiat.

Paneelin jälkeen verkotumme yhdessä ja halukkaat voivat jatkaa keskustelua asiantuntijoiden kanssa Uunisaaren päivällisellä.

11:00-12:00

Lounasta ja kahvia tarjolla Omakustannushintaan halukkaille saaren lounaspöydästä.

12:00-12:25

Pilvien eri tyypit, käytöt ja erot, tulevaisuuden arkkitehtuurit? Janne Pohjala, teknologi, Microsoft Oy Pasi Mäkinen, arkkitehtuuriasiantuntija, Microsoft Oy

- mikä aiheuttaa usein sekaannusta ? - kaikki pilvet eivät ole samanlaisia - keskeiset erot, esimerkkejä - vaikutukset arkkitehtuureihin ja mahdollisuudet? - oma pilvi, kumppanin pilvi, suuri pilvi? - mitkä ovat erot, mitä on tarjolla? - vaikutukset palveluihin ja uuden tyyppisiin yrityksiin

12:30-12:55

Mihin suuntaan pilvi kehittyy? Jorma Bergius viestinnän MVP, Sovelto Oyj Panu Saukko, hallinnan MVP, ProTrainIT Oy

- sovelluspalvelut, tietotyö - sovellusalusta ja sen mahdollisuudet? - identiteetti ja hallinta? - hallinnan tulevaisuuden suunnat? - pilvi osana omaa ympäristöä hallintanäkökulmasta - oman ympäristön hallinta pilvestä - oman pilven hallinta

- kaikki pilvestä? kenelle?

13:00-13:25

Miksi pilvestä ollaan kiinnostuneita? Tommi Eklund CEO, Wakaru Samu Martikainen, Appelsiini

- Oman kiireen vähentäminen ostamalla osia palveluna? - Omien resurssien fokusointi? - Kustannukset ja pääomakulujen alentaminen? - Luotettavuus? - Liikkuvuus? - Mitä päättäjät miettivät? Kokemuksia kentältä?

13:30-14:00

Pilvi ja sopimukset? Pekka Kiviniemi, Kalliolaw Oy

- Pilven käytön vastuut eri osapuolille - Hankinta ja palveluehdot

14:00-14:30

Kahvitauko

14:30-16:30

Paneelikeskustelu ”totuuskomissio pilvestä”

Paneelikeskustelussa ruoditaan aihepiireittäin panelistien näkemykset pilven todellisuudesta, vahvuuksista, heikkouksista, mahdollisuuksista ja käytöstä, sekä vastataan osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi kirjoittaa alustusten aikana ja toimittaa ne paneelille vastattavaksi tai kysyä ”lennossa”. Tavoitteemme on mahdollisimman vuorovaikutteinen paneeli yleisön kanssa. Paneelin juontaa Janne Pohjala ja jäseninä toimivat:

- Glen Koskela, Fujitsu - Samu Martikainen, Appelsiini Finland - Lasse Ihalainen, TeliaSonera - Jorma Bergius MVP, Sovelto Oyj - Panu Saukko MVP, ProTrain IT - Juha Sallinen, HP - Jarno Mäki, Salcom iTEC - Tommi Eklund CEO, Wakaru - Pasi Mäkinen, Microsoft Oy - Pekka Kiviniemi, Kalliolaw Oy

16:40-17:00 Pilvet, sosiaaliset verkot, visualisointi ja strateginen suunnittelu? Glen Koskela, Fujitsu

- Todellinen arvo syntyy kun pilvellä tuotetaan uutta ymmärrystä ja toimintatapoja. - Case FutureScape: sosiaalinen sisältöpilvi asiakaidemme johdon käsissä.

16:30-18:00

Verkottumista ja virvokkeita

Tilaisuus tutustua asiantuntijoihin ja kolleegoihin sekä varata paikka ruokailua varten mielenkiintoisimmasta asiantuntijapöydästä

18:00-22:00 Päivällinen

Hyvää ruokaa, juomaa ja mielenkiintoisia keskusteluja tuttujen ja asiantuntijoiden kanssa

Yhdistykset toteuttavat tilaisuuden omakustannushintaan, kaikki puhujat ja järjestäjätovat tässä talkooperiaatteella mukana.

Tilaisuudesta peritään osallistumismaksu, jolla katetaan tilojen ja ruokailun kustannukset.

Ilmoittautuminen http://www.winpros.fi/?deptid=831 Kartta Uunisaareen

Toimi mahdollisimman pian, sillä tila täyttyy, varmista paikkasi.

Haluamme kiittää kaikkia tilaisuuden järjestelyjätukeneita , jotka ovat omallapanoksellaan tehneet tästä tilaisuudesta mahdollisen:

clip_image003