Oletko valmis hukkaamaan puhelimesi?

Moikka kaikki

Taas lähestyy aika pikkujoulujen ja muiden rentojen menojen. Näissä riemuissa useammin kuin koskaan se puhelin ottaa ja katoaa tai ainakin vain unohtuu johonkin.

Oletko valmis hukkaamaan puhelimesi?

Minä ainakin olen. Itse asiassa valmiimpi kuin koskaan, sillä nyt on paremmat mahdollisuudet löytää puhelin kuin koskaan aiemmin on ollut. Toki ennekin on Exchange -käyttäjillä ollut sen avulla mahdollisuus nollata puhelimensa, mutta nyt tämä ja moni uusi muukin ominaisuus on jokaisen saatavilla.

Nimittäin kun laittaa puhelimeen Live-ID:n ja kääntää päälle paikkatiedon päivityksen puhelimesta, niin saa käyttöönsä uudet palvelut. Selaamalla osoitteeseen live.com, löytyy puhelin nyt Devces -kohdasta:

image

Pikkujoulunvieton kannalta oleellisin kohta on tietty "Find This Phone":

image

Näillä toiminnoilla voit katsoa kartasta paikan jossa puhelin ilmoittaa olevansa. Sijainnin päivitykselle on kaksi eri nopeutta. Jos näyttää että puhelin on kyllä lähellä mutta vaikeasti löydettävissä, niin sen voi laittaa soimaan. Tätä olen itse käyttänyt jo kerran, kun jälkikasvu oli jo lähtenyt kouluun ja vaimo töihin, niin eipäs sitten ollutkaan enää yhtään SIM:iä millä soittaa jonnekin hukkuneeseen puhelimeen. Vaan selaimen kautta onnistui saada se soimaan.

Sitten jos näyttää että puhelin on oikeasti joutunut tai jäänyt johonkin, mihin sen ei olisi pitänyt jäädä, niin sitten on tapauskohtaisesti kaksi eri vaihtoehtoa. Puhelimen voi lukita siten että sen saa vain sen omaistaja auki (tämä koskee tietty sitä tilannetta että puhelimessa ei olisi salasanaa - meillä salasana tulee pakolliseksi mikäli aikoo synkata työpostit puhelimeen.

Viimeinen vaihtoehto on sitten resetoida koko puhelin ja tämän kokeilin tänään itse, kun kerran oli tilaisuus. En nimittäin nyt omaa puhelintati resetoinut, vaan lainasta tuli puhelin, jossa oli vielä lainaajan asettama PIN-koodi päällä, enkä sitä tietty tiennyt. Puhelinhan oli siten lukossa. Onneksi oli kuitekin LiveID-tunnarit ja ei kun puhelin verkkoon ja selaimella tuolle sivulle ja Erase it -toimintoa kehiin.

Toimi se!. Ensin tuli sama ruutu kuin Lock it -valinnassa, eli sellainen kyynelehtivä naama ja ilmoitus että tämä LiveID on lukinnut laitteen. Tämä kestää ruudulla muutamia sekunteja ja sitten laite sammuu. Seuraava käynnistys onkin sitten sama kuin tyhjä puhelin laatikosta otettuna.

No mutta entä minun kuvat ja muut jutut, kaikki meni vai?

No se riippuu sinusta. Jos laitat päälle toiminnon joka lataa otetut kuvat automaattisesti pilveen, niin eivätpä hävinneet:

image

Eli kun käännät tuon "Auto upload to SkyDrive" valinnan asentoon On, niin kuvasi ovat sitten turvassa pilvessä ja saat ne sieltä:

image

Ja postit ja kalenterithan ovat synkassa pilveen tai Exchangeen, joten ne tiedot palautuvat kun synkronoit uuden puhelimesi. Myös muistikirja (One Note) ja dokumentit synkronoituvat samalla tavalla pilveen.

Näillä toimilla löydät hukassa olevan puhelimesi tai jos et sitä löydä niin nollattua puhelimen siten etteivät tiedot joudu vääriin käsiin ja itse luomasi sisältö on turvassa.

t. Janne