Windows Vistan Service Pack 1

Windows Vistan ensimmäinen suurempi päivityspaketti, Service Pack 1, valmistui viime viikon maanantaina, 4. helmikuuta. Monet ovat sen jälkeen kyselleet, että koskas sen nyt sitten oikeasti saa käyttöön. Seuraavassa lyhyt vastaus aiheeseen:

Ensimmäkin, Vistan SP1 on jaettu kahteen kieliversioon:
1. Ensimmäinen, viime maanantaina valmistunut kieliversio kattaa seuraavat kielet: englanti, japani, saksa, ranska ja espanja.
2. Toinen kieliversio, joka kattaa loput Windowsin tukemat kieliversiot, mukaan luettuna suomenkielisen version, valmistuu huhtikuun aikana.

On tärkeää erottaa nämä kaksi kieliversiota, koska ensimmäinen versio asentuu ainoastaan järjestelmiin, joissa Vistan kieli on jokin edellä mainituista viidestä kielestä, eikä siihen ole myöskään asennettu minkään muun kielistä kielipakettia. Eli jos käytössäsi on englanninkielinen Vista-kone, johon on asennettu suomenkielinen kielipaketti, et voi asentaa siihen tuota jo valmistunutta SP1-versiota (tai voit, mutta asennus edellyttää sitä, että ensin poistat suomenkielisen kielipaketin).

Toisekseen, jakelusta: vaikkakin SP1:n ensimmäinen kielipaketti valmistui viime viikolla, ei se ole vielä julkisessa jakelussa. Jakelu alkaa ensi kuun puolenvälin tietämillä Windows Update –palvelun ja Microsoftin lataussivuston kautta. Windows Updaten kautta päivityspakettia vain tarjotaan ensimmäisessä vaiheessa käyttäjille asennettavaksi, ja vasta huhtikuun aikana se tulee mukaan automaattijakeluun. Suomenkielisen version jakelusta ilmoitetaan tarkemmin huhtikuun aikana, kunhan SP1:n toinen kieliversio ensin valmistuu.

Lisätietoja jakelusta löytyy mm. kahdesta Vista-tuoteryhmän blogissa olevasta kirjoituksesta:

Announcing the RTM of Windows Vista SP1
Windows Vista SP1 availability for technical customers

Lataussivustosta löytyy jo useampikin SP1:tä käsittelevä dokumentti ja työkalupaketti:

Overview of Windows Vista SP1
Notable Changes in Windows Vista SP1
Release Notes for Windows Vista Service Pack 1
Windows Vista SP1 Guides for IT Professionals
Automated Installation Kit (AIK) for Windows Vista SP1 and Windows Server 2008

Lisätietoja löytyy myös Windows Vista Technical Library -sivustosta.

Bärre