För dig som är intresserad av språk, lokalisering eller svensk Windows...

För en stund sen skrev jag om att vi har snackat lite om hur vi kan komma lite närmare användare i Sverige. Nu börjar snacket leda till resultat.

Magnus har fixat till tre forum på www.pellesoft.se:

  • Ett forum för allmänna lokaliseringsfrågor. Tanken är att detta ska handla om lokalisering i allmänhet; oavsett projekt, verktyg, företag. Vi hoppas att detta blir en naturlig mötesplats för alla duktiga lokaliserare i Sverige. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=134.
  • Ett forum för språk och terminologi. Här kan vi diskutera språk- och terminologifrågor och kanske tillsammans driva svenska språket framåt och öka konsekvens bland olika produkter, oavsett tillverkare. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=135.
  • Ett forum för Windows-lokalisering. Detta forum kommer att beröra Windows specifikt; här kan vi komma att ställa frågor om hur användare tycker att vi ska utveckla språket i Windows och här kan användare nå oss om de hittar ett stavfel, en dålig översättning eller någon annan lokaliseringsbugg. Detta forum finns på http://www.pellesoft.se/communicate/forum/default.aspx?lstforums=136.

Alla som är intresserade av språk/lokalisering eller har feedback på Windows är välkomna att deltaga i forumen. Vi ses på Pellesoft!