Demoapplikation: "The Case"

Jag har letat och funderat efter ett "case" som skulle kunna intressera den svenska majoriteten av utvecklare, vara genuint svenskt och samtidigt inte inkräkta på existerande branschers varumärken, det har varit en relativt lång resa och jag har hoppat fram och tillbaka mellan dalahästar, golfutrustning, skidor, souvenirer och DVD-filmer. Men nu har jag fastnat för ett "case" som åtminstone tilltalar mig oerhört mycket men som dessvärre inte direkt är genuint svenskt. Jag är mycket nyfiken på kommentarer som du har eller något alternativ att bidra med.

Så det här är det "case" som jag tänker mig:

Jag tänker mig ett litet uppstartat företag som vill starta en webbshop för att sälja Xbox-spel och prylar. Deras initiella affärsidé är att snabbt få igång en fungerande e-handelsplats där de över webben kan sälja dessa produkter som en vanlig återförsäljare. Men företaget har också ambitioner på att låta kunder/gejmers registrera sig och sedan sälja sina begagnade prylar mot en viss lite avgift som företaget tar. De ser också möjligheten att starta en mötesplats där gejmers kan träffas och utbyta erfarenheter, dela med sig av tips och tricks och kanske till och med sälja egen-tillverkade spel med XNA.
Ja som du ser så finns det oändliga möjligheter i det här "caset", vilket naturligtvis gör det oerhört attraktivt att leka vidare med. Jag tänker inte hymla med att jag gärna exponerar vår spelplattform som är både oerhört rolig att spela på och också den senaste tiden öppnats upp för utvecklare med XNA så det finns intressanta saker att göra framöver med massor av tekniker. Jag undersöker också internt om det finns några restriktioner i användningen Xbox som koncept för denna applikation, men hittills har jag bara fått positiva gensvar. Det är inte heller så att vi ska sätta denna applikation i drift, vi har inga ambitioner att konkurrera med våra existerande återförsäljare utan bara ha ett attraktivt produktutbud i den här applikationens datamodell och en expansiv lösning som kan växa baserat på nya idéer som kommer antingen från oss på Microsoft eller från dig som utvecklare.

Sammanfattningsvis, jag är mycket intresserad av vad du som utvecklare tror om det här konceptet, observera att det vi ska utveckla i den här demo-applikationen kommer att bli, inte en referens-lösning, utan en demo-applikation som vi kontinuerligt ska vidareutveckla, förändra och hela tiden dela med oss av koden till så att du som utvecklare kan hitta nya sätt att göra saker på.

Intressant?