Dreamspark = gratis plattform till studenter

Idag lanserades ett program som kallas "Dreamspark" som går ut på att alla Sverige studenter på högskolor och universitet, närmare 950 000 personer får gratis tillgång till Windows Server 2003 Standard Edition, SQL Server 2005 Developer Edition, Visual Studio 2005 och 2008 Professional Edition samt XNA Game Studio 2.0 med gratis abonnemang för att utveckla spel mot Xbox 360 också.

Syftet med det här programmet är att hjälpa studenter förbereda sig redan under studietiden för en verklighet som tyvärr inte alltid unverisiteten lyckats att se eller helt enkelt väljer att bortse ifrån med förklaringen att de utbildar teoretiker och inte ska "välja sida". Det har alltså lett till att det första som händer när ett företag anställer en nyutexaminderad, är att personen ifråga måste sättas i utbildning igen till en kostnad både i tid och pengar.

Med hjälp av Dreamspark kan nu studenter via sitt CSN-kort och Mecenats webbsida ladda hem alla produkter gratis och göra sig redo för en lukrativ och spännande karriär som utvecklare på Microsoft plattform och teknik.

Uppdaterad: Jag har tydligen missat något i mitt ivriga klipp och klistrande när jag skrev denna post och fått med Windows Server 2008 (vilket verkade naturligt i och med lanseringar osv) men jag hittar inte den informationen igen utan det ska tydligen vara Windows Server 2003 Standard Edition, jag undersöker och återkommer. Ber om ursäkt!