Fortsättning: Har vi verkligen misslyckats...

Det kanske inte är att rekommendera att fortsätta en tråd på det här sättet, men det dök upp en hel del frågor till mitt inlägg om osäkerheten runt vad som är WPF och Vista egentligen...

Jonas Lewin undrade: Kan man med SP1 av VS2008 äntligen få tillbaka edit and continue på 64 bitars utvecklingsmaskiner?

Svar: Nej, det fungerar tydligen inte ännu, jag har precis provat på en av mina 64-bitars datorer med SP1 betan installerad. Undersöker vad som ligger bakom beslutet att "stänga av" "Edit and Continue" under 64-bitars utveckling!

 

h4master undrade (i korthet): Hur fungerar utrullningen av .NET Framework 3.5 applikationer via ClickOnce om klienten inte har .NET Framework installerat?

Svar: Det fungerar utmärkt. ClickOnce har en så kallad boostrapper som kan användas för att installera .NET Framework innan applikationen själv rullas ut. Den processen kommer också (i och med SP1) att kunna finjusteras eftersom det i och med SP1 till Visual Studio 2008 erbjuds en förminskad version av .NET Framework 3.5 för just klientapplikationer, där exempelvis inte ASP.NET och Windows Workflow följer med, det betyder alltså mindre bitar över nätverket och mindre att installera.

 

Johan Olofsson undrade: Kommer vi att kunna utveckla DX10 applikationer på XP någon gång?

Svar: Jag tvivlar på att så kommer att ske, har inte hört något om det eller sett sådana indikationer.

 

Jens skrev: Det verkar saknas massvis med komponenter från WinForms i WPF.

Svar: Det här blir jag lite förvånad över eftersom jag själv ser WPF som mer omfattande än WinForms. Det kan vara så att alla kontroller inte finns färdig-konstruerade att dra och släppa in på formulär, men det finns däremot en hel del partners som redan har kompletterat den sidan. Förtydliga gärna vad det är som du saknar!

 

Anders Elfgren skrev: Mina kollegor undrar "vad ska vi med fladdriga shader-guin till"?

Svar: Jag skissar och planerar att göra en presentation om detta och där tror jag att jag kommer att få in ett demo som går ut på att bygga en shader-utvecklingsmiljö under demots gång, om jag kan göra det på 15 minuter, vad kan då inte en riktigt skarp tools-utvecklare på något professionell spelstudio snickra ihop :)