Grattis till vinnarna i Swedish Game Awards 2008

I lördags presenterades till slut vinnarna av de prestigefyllda priserna vid Swedish Game Awards 2008. Konferencier för kvällen var Orvar Säfström, alltid med glimten i ögat och mycket intresserad av just ämnet "Dataspel, kultur eller inte".

Jag vill naturligtvis gratulera alla vinnarna och är särskilt stolt över att två av de vinnande bidragen (fyra av de nominerade) var byggda med XNA Game Studio och XNA Framework!

Vinnarna blev:

"Game Of The Year 2008" - Magicka

"Magicka" är ett magi-influerat rollspel för flera spelare i Coop som är otroligt roligt att spela men tar lång tid att bemästra. Teamet bakom Magicka har utvecklat det från början till slut under fyra månader och har använt XNA Game Studio och XNA Framework.

"Best Innovation" - Blueberry Garden

"Blueberry Garden" får nog mest beskrivas som ett världssimuleringsspel där du styr en karaktär som samlar saker och påverkar världen med olika egenskaper för att komma längre i spelet. Grafiken är förtjusande och musiken bildar en helhetsupplevelse som jag sällan skådat tidigare. Även detta spel är byggt med XNA Game Studio och XNA Framework, och hör och häpna, utvecklat av en ensam person.

"Best Execution" - Boingo

"Boingo" är ett roligt och grafiskt läckert spel där du styr en studsande karaktär som kan få olika egenskaper som hjälper dig framåt i banan och spelet. Det gäller att hålla sig undan från hinder som taggiga buskar, bisvärmar och köttätande växter.

"Mobile games with NetBeans 6.0 & Java ME" - Swarm

"Swarm" går ut på att styra en svärm av pixlar genom en bana och försöka få så många av dessa pixlar med sig genom hela banan. Med en snygg fysik och skön humor passar detta spel klockrent på telefonen.