JAOO, inte vad jag hade väntat mig.

Jag åkte till JAOO med oerhört höga förväntningar på att möta konkurrensen, träffa utvecklare som ansåg att Microsoft aldrig borde ha tillåtits skapa en enda applikation: Jag gick också på en del av de konkurrerande teknikernas presentationer för att se om de skulle kunna övertyga mig om att deras lösningar och tekniker var bättre än våra alternativ, och tro mig, jag gick in med en mycket öppen attityd men ingen lyckades att övertyga mig om några stora förändringar. Fokuset som fanns på kvalitet och programmerarens roll som yrke och intresse tyckte jag var mycket intressant och det var väl också det som gjorde att mitt intresse för TDD (och även BDD) har växt.

Naturligtvis fanns där en massa intressanta och duktiga talare och tekniker men också till min förvåning några riktiga bottennapp, nu är jag antagligen extra kritisk som själv är talare och därför (precis som filmkritiker har svårt att njuta av film) inte alltid uppskattade vissa talares ovanor och attityder till publiken och målgruppen.

Men på frågan om konferensen var bättre eller sämre än jag hade väntat mig så har jag inte riktigt kommit till den slutsatsen ännu, den var bara inte vad jag hade väntat mig. Det betyder nog dock att jag kommer att försöka att åka dit nästa år också med andra förväntningar och kanske en bättre möjlighet att ta till mig den teknik som presenteras. Vem vet, någon gång i framtiden kanske jag själv försöker att stå där i rampljuset, för jag gillar ju sånt.

Och ryktet är sant, under SUN's keynote kastade talaren ut en gummifigur som träffade mig rätt i pannan till resten av publikens gapskratt, jag undrar hur han visste att jag satt just precis där i mörkret, halvvägs upp i lokalen.