Kommentarer om Dreamhack och tillgång till Microsofts produkter.

Jag måste börja det här inlägget med att be om ursäkt till alla er som har kommenterat mitt inlägg om vårt deltagande på Dreamhack. Det har kommit in en del kommentarer som jag helt har missat att aktivera i det webbaserade verktyget som jag använder för att blogga, mycket pinsamt och jag ska absolut skärpa mig.

För att återkoppla till några av kommentarerna (om du nu har läst inlägget och tittat på det som andra har skrivit) så tycker jag det är jättesynd att vi inte kunde delta på årets tillställning och jag hoppas att vi lyckas hitta tillbaka under nästa år, men jag står helt bakom det beslut som vi tagit och vet också att flera andra aktörer på marknaden redan innan vi bestämmde oss tog samma beslut.

Jag tycker också att "adfasdf" som kommenterar om att det inte finns någon möjlighet att investera 30-40 tusen kronor i programvara för att kunna lära sig datorkunskaper som förväntas hos arbetsgivare skulle ta och titta på de resurser som studerande har vid många av de svenska universiteten, högskolorna och även gymnasierna där MSDN AA (Academic Alliance) innebär att studerande vid instansen har tillgång till nästan alla produkter som utvecklare är intresserade av både på skolan och för användning hemma i utbildningssyfte.

Det finns också numera versioner av Visual Studio 2005 som kallas Express och är gratis för utvecklare att ladda hem (kräver dock att du registrerar dig inom 30 dagar om du vill fortsätta använda produkten).

Jag vill rekommendera alla studerande att ta kontakt med sin IT-avdelning på skolan och fråga om inte skolan har ett MSDN AA och hur de snabbast kan få tillgång till mjukvaran.