Microsoft TechDays 2009: “Oslo”, inte staden…

Jag och Alan Smith höll en fullsatt presentation (i ett relativt litet rum dock) om “Oslo” under TechDays 2009 och beslöt oss sent i förberedelsefasen att helt strunta i powerpoint utan gå till 100% på demonstrationer. Jag tror att det emottogs tacksamt och här tänkte jag därför dela med mig lite av de resurser som jag själv använt för att förbereda mig inför presentationen.

Naturligtvis så hittas det mesta på “Oslo dev-center”, alltså http://msdn.microsoft.com/oslo där teamet bakom teknikerna och verktygen kontinuerligt publicerar nyheter och exempel. Där finns också aggregeringar av bloggar och andra RSS-flöden som rör just “Oslo”. Jag har också börjat följa och hoppas på fortsatt aktivitet från Stefan Severins’s blogg på http://stefanseverin.wordpress.com/.

IntellipadColoring Intellipad som är det verktyg som vi använde primärt under presentationen har en egen blogg på http://blogs.msdn.com/intellipad/ som dessvärre inte uppdateras så kontinuerligt som jag hade hoppats, men däremot hittade jag ett exempel på hur du kan färgkoda din Intellipad-miljö till att passa just din smak och sinne…

Så här ser min miljö ut efter viss korrigering i filen “%ProgramFiles%\Microsoft Oslo SDK 1.0\Bin\Intellipad\Settings\ClassificationFormats.xcml”.

Ändrade alltså färgen på nyckelord och kommentarer till att efterlikna mitt favoritspråk C#.

Rent konkret så ändrade jag dessa rader:

<act:Export Name='{}{Microsoft.Intellipad}ClassificationFormat'>
  <ls:ClassificationFormat Name='Keyword'
                           FontFamily='Consolas'
                           FontWeight='Bold'
                           Foreground='#FF0000FF' />
</act:Export>
<act:Export Name='{}{Microsoft.Intellipad}ClassificationFormat'>
  <ls:ClassificationFormat Name='Comment'
                           Foreground='#FF008000'
                           FontFamily='Consolas' />

Hur ser din Intellipad ut?