Mina favoriter från PDC2008

Nu är jag tillbaka på den här bloggen och skriver igen. Tänkte börja med att ge mina personliga favoriter från PDC 2008 och länka till respektive presentation så att du själv kan välja om du vill se dem på nätet, det är ingen speciell relevans i ordningen, det är helt enkelt mina favoriter:

Deklarativ programmering med XAML
Att höja abstraktionsnivån från koden och förstå samt nyttja deklarativ programmering med exempelvis XAML för WPF eller WF är det flera som insett värdet med redan idag, de har ett stort försprång mot sina konkurrenter, speciellt när jag ser hur språket XAML 2009 naturligt förändras och hur även WCF integreras i viss mån med stöd för XAML. En av PDC’s absoluta höjdpunkter!

Framtiden för C#
Lyssna på Anders Hejlsberg som berättar om C# 4.0 och även 5.0. Anders är som bekant arkitekten bakom språket C# och stora delar av CLR. Han är en oerhört pedagogisk presentatör, ödmjuk inför andra tekniker och väldigt kompetent.

Entity Framework 2.0
Kritiken för och emot den första versionen av Entity Framework har inte gått oss förbi utan istället har produktteamet lyssnat med stora öron samt tagit hjälp av ett “council” av kompetenta arkitekter och inflytelserika utvecklare som bistått med konstruktiv kritik. I den här presentationen demonstreras nyheterna och hur ramverket kommer att förändras inför version 2.0. Mycket bra!

Introduktion till XNA Game Studio 3.0
Frank Savage som ligger bakom, bland annat Wing Commander är en mycket kompetent utvecklare och arkitekt i XNA teamet och hans presentation av XNA Game Studio 3.0 gick inte av för hackor. Ett oerhört bra demo på produktivitet och funktionalitet i ramverket som jag själv måste lära mig inför kommande presentationer.

WCF och WF i Windows Application Server
Windows Application Server (kodnamn Dublin) innebär tillägg till IIS och WAS som förenklar och effektiviserar utveckling och utrullning av tjänstebaserade lösningar med WCF och WF. I den här presentationen visas flera exempel på funktionaliteten och också en vision om hur Oslo kan komma att passa in i strategin.