Mina Länktips #2

Oj då vad tiden går, semestern är slut och det är full fart på kontoret. Det var nästan som att komma tillbaka till kontoret efter en helg i måndags, evenemang var planerade, möten inbokade och mailboxen full som vanligt. :)

Medans jag försöker att komma tillbaka till verkligheten och hinna ikapp i mailskörden så finns här några länkar som jag tror kan förgylla vardagen:

Säkerhet för utvecklare

SDL har en ny webbsida där material samlas om just Security Development Lifecycle

Zermatt är ett utvecklarfokuserat ramverk för hantering ov identiteter som nyligen annonserades och släpptes från Microsoft.

XNA Game Studio och XNA Framework

Schizoid är ett oerhört coolt spel, utvecklat helt med XNA Game Studio och nu alltså tillgängligt att köpa på Xbox Live Arcade

Tjäna pengar med XNA Game Studio genom att bygga dina Xbox spel med XNA Framework och XNA Game Studio och nyttja sedan den kommande "community"-processen där du också kommer att kunna tjäna bra med pengar på ditt spel.

www.gamedev.se är ett svenskt forum med fokus på just spelutveckling, både för studenter, hobby-utvecklare och professionella sådana. Jag är där flera gånger i veckan och läser det som skrivs.

www.riemers.net är en av världens absolut bästa resurser för tutorials om just XNA Game Studio och XNA Framework. Jag har själv under hösten läst boken XNA 2.0 Game Programming Recipes som är skriven av Riemer Grootjans, MVP för XNA och DirectX, Jag betraktar den boken som en av de bästa data och spel-utvecklingsfokuserade böcker jag någonsin läst!

Windows

http://blogs.msdn.com/e7 är en nystartad blogg där det bloggas om Windows 7 (nästa version av Windows på klienten). Baserat på antalet kommentarer på varje inlägg så är intresset otroligt stort.

Kommande evenemang

Jag kommer själv att åka på PDC - Professional Developers Conference i Los Angeles, sista veckan i oktober. Huga, va jag längtar dit. Försöker också att planera en liten svensk-fest under veckan för att få möjligheten att inte glömma bort det svenska språket under veckan som går. :)

Dotway arrangerar en serie "open space" forum med fokus på Visual Studio 2008 och .NET Framework 3.5. Börjar redan den 25:e augusti i Malmö och fortsätter sedan i Göteborg, Linköping och Stockholm.

Microsoft TechEd EMEA 2008 i Barcelona, genomförs 10-14 november och kommer med största sannolikhet innehålla en hel del matnyttigt som sig bör och brukar.

Expertzone (Cornerstone) arrangerar SQL Summit 2008 under vecka 41 i Umeå, Malmö, Göteborg och Stockholm. Agendan finns publicerad och ser mycket intressant ut!