Moonlight 1.0 finns nu att ladda hem

I dagarna släpptes Moonlight 1.0 som är utvecklat av Miguel de Icaza och hans team på Novell (med visstmoonlight_logo[1] samarbete med Microsoft). Moonlight är för dig som inte redan känner till det är en open source implementation av Silverlight för de flesta största Linux-distributionerna som exempelvis OpenSUSE, SUSE Linux Enterprise,  Fedora, Red Hat och Ubuntu).

Samarbetet med Microsoft innebär bland annat att Moonlight får stöd för det som kallas Microsoft Media Pack, en uppsättning licenserade codecs som möjliggör uppspelning av allt Silverlight-kompatibelt media, via en nedladdning för Linux-användare som kör Moonlight.

Det jag tycker är speciellt intressant är att redan några veckor innan Moonlight lanserades så gjorde Miguel och hans team en ansträngning för att ge Linux-användarna möjligheten att se när president Obama svor president-eden, något som tydligen utnyttjades av över 50.000 Linux-användare.

Moonlight 1.0 är en Silveright 1.0 kompatibel version och utvecklingen pågår redan för fullt av Moonlight 2, med ambitionen avv vara Silverlight 2.0 kompatibel.

Läs mer på Miguel’s blogg!

Du kan också gå direkt till nedladdnings-sidan här!

Och vill du kika på källkoden så finns den här!