MSDN Live februari 2009 – Trådar, agenter, kärnor och lås

I februari kommer jag och några kollegor i branschen att åka ut på roadshow och för utvecklare prata om parallella system med Visual Studio (primärt 2010, men också en del 2008). Det kommer att handla om trådar, agenter, kärnor, lås och massvis med andra tekniker som är relevanta nu när datorkapaciteten ökar och förväntningarnar på prestandan av system också blir större. Under eftermiddagen är det tänkt att helt fokusera på utvecklare under MSDN Live och agendan ser ut som följer:

13.00 – 13.45 Parallellism, multi- och many-core, vad innebär det?
Fler och fler utvecklare ställs inför utmaningen att skapa flertrådade applikationer i takt med att kraven på prestanda och svarstider ökar. Idag säljs servrar och bärbara datorer med både flera processorer och kärnor, men vad innebär denna utveckling för oss som bygger applikationer och lösningar.

14.00 – 17.00 Utveckla parallella system med Visual Studio
Med Parallel Extensions för hanterad kod, och Concurrency Runtime för C++ skapar Microsoft både ramverk och tekniker som underlättar konstruktionen av multi-trådade lösningar. Med Visual Studio 2010 tillkommer även en hel del verktyg som gör det lätt att både utveckla och felsöka applikationer. I den här presentationen tittar vi på tekniker och verktyg för både C#, Visual Basic, C++ och sist men absolut inte minst F#.

Vi kommer att besöka Malmö, Göteborg och Stockholm och här kan du som “trogen läsare” av bloggen redan idag anmäla dig:

Malmö den 3:e februari

Göteborg den 4:e februari

Stockholm den 5:e februari