MSDN Magazine: En källa till inspiration och kompetens

dd535414.cover(en-us)[1] En av mina absoluta favoriter bland Microsofts omfattande utbud av resurser för utvecklare (samlat under MSDN) är MSDN Magazine. Senaste utgåvan (ok, näst senaste eftersom postgången är lite segare än publiceringen på Internet) ser du här bredvid och den innehåller en hel del intressanta artiklar.

Bland annat finns en artikel av Ted Neward som tar upp saker som utvecklare måste tänka på när vi väljer att använda flera programmeringsspråk i våra lösningar, i den här artikeln används exempelvis F# tillsammans med C#.

Det finns också en mycket bra sammanfattning över nyheterna i IE8 och hur du som utvecklare kan nyttja dem.

Jag gillade också artikeln om möjligheterna vid användning av IronRuby för testning, Ruby’s dynamiska struktur lämpar sig väldigt väl i flera avseenden och här lyser det starkt!

För dig som håller på med Silverlight finns flera artiklar värda att läsa, exempelvis en artikel om Model-View-ViewModel-mönstret som min kollega Robert Folkessson också har skrivit om för ett tag sedan. Även er artikel med tre formella rekommendationer och tips för Silverlight-utveckling är ett måste att läsa, den tar upp partiell laddning av applikationer, flexibel och effektiv rendering samt tips för lokalisering och globalisering. Det finns också en artikel om “Isolated Storage” i och med Silverlight.

Sedan finns det artiklar om automatiska tester av WPF-gränssnitt, introduktion till jQuery och SharePoint utveckling.

Som du märker så finns det massvis med intressant läsning och artiklarna är mycket bra skrivna, har mycket kodexempel och är helt enkelt ett måste för att vara uppdaterad.

MSDN Magazine finns i tvåpubliceringsformer:

  1. Själv prenumererar jag på pappersutgåvan.
  2. Det går också att läsa ALLA artiklar GRATIS på webbsidan.