.NET Framework 3.5 och Visual Studio 2008 SP1, klart att ladda hem!

Nu kan vi alltså annonsera att Service Pack 1 till .NET Framework 3.5 och Visual Studio 2008 är släppt och redo att ladda hem. Några saker som jag tycker är värda att nämna är följande:

  • .NET Framework Client Profile som innehåller en delmängd av det som bygger upp det "fulla" .NET Framework 3.5 men exempelvis inte ASP.NET och Workflow Foundation. Storleken är 26,5 MB att jämföra med 197 MB för det kompletta paketet, med andra ord en minskning med 86,5%. Även "bootstrappern" för att installera denna delmängd är mindre, endast 0,5 MB istället för 2,7 MB.
  • Stöd för SQL Server 2008 (som släpptes förra veckan :) )
  • ADO.NET Entity Framework och ADO.NET Data Services
  • Prestandaförbättringar på mellan 20 och 45% för WPF-baserade applikationer, utan att behöva ändra en enda rad kod!
  • En del intressanta och coola integreringspunkter (PixelShaders exempelvis) för WPF och Direct3D.
  • En hel del andra förbättringar också.

En personlig reflektion som jag känner mig manad att ta upp är att jag själv tycker att det är synd att vi kallar detta för ett Service Pack när det innehåller så mycket nyheter. Det var tider det, då ett Service Pack var ett Service Pack och ett Option Pack var så mycket mer :) Någon som minns?

Våra servrar håller tydligen på att uppdateras för fullt och inom kort borde msdn vara uppdaterat med nedladdningen, ryktet säger att filerna också finns på SQL Server 2008 DVD'n, och den har du väl redan laddat hem :)

Uppdatering: Per Salmi, .NET utvecklare på Combitech AB i Linköping har samlat nedladdningslänkarna! Tack Per!