När och hur vill du ha information om ny teknik?

Just nu pågår ett hjärnarbete på Microsoft. Inför julen granskar vi oss själva mycket kritiskt och frågar oss om vi spenderar tid och resurser på rätt saker. Som flera gånger tidigare så värderar jag dina åsikter när det gäller vad vi på Microsoft bör göra och just nu funderar jag mycket på NÄR behövs informationen om kommande teknik?

Låt oss ta ett exempel, nästa höst (efter sommaren någon gång) kommer Windows Vista att släppas på marknaden. Windows Vista är från mitt perspektiv en väldigt utvecklar-relaterad version som erbjuder nya ramverk och sätt att skriva applikationer i och med WinFX och alla de komponenterna som vi har nämnt vid vissa evenemang. Frågan jag ställer mig är när behöver du som utvecklare kunna ha möjlighet att lära dig den kommande plattformen och isåfall på vilket sätt?

Vi kommer exempelvis genomföra seminarier, roadshows och olika aktiviteter på nätet under våren för att se till att du får tillgång till informationen på flera olika sätt och själv har möjlighet att välja efter eget tycke och smak. Men jag undrar om vi är lite sent ute? Borde vi ha börjat tidigare, kanske redan i somras, men då hade vi också fått prioritera ned en del aktiviteter om Visual Studio 2005 och SQL Server 2005 och det hade inte heller varit helt korrekt.

Min initiella tanke och magkänsla är att det här naturligtvis beror på vilken marknad du jobbar inom och vilken roll du har inom företaget, men en siffra som ofta kommer tillbaka till mig är att sex månader innan en produkt lanseras så borde vi se till att det finns en stor mängd aktiviteter tillgängliga och massor av information som du kan läsa och fördjupa dig med.

Vad tror du, sex, sju, kanske tolv månader innan lanseringen???