Rapport från Swedish Game Awards Workshop

Idag deltog jag som jurymedlem i Swedish Game Awards Workshop där de deltagande lagen har en möjlighet att under 10 minuter få presentera sitt spelkoncept och vad de jobbar med och samtidigt få konkreta förslag från juryn.

Juryn i år består av:

  • Oskar Burman - Developement Director, Avalanche Studios
  • Jens Andersson - Lead Game Designer, Starbreeze studios
  • John Severinson - Chefredaktör och spelrecensent, FZ.se
  • Tobias Sjögren - VD Peligroso Entertainment Group
  • Thorbiörn Fritzon  - Sun Microsystems
  • och så lilla jag

Under workshopen blev jag oerhört imponerad av den kreativitet, inspriation och entusiasm som de presenterande lagen hade. Många intressanta koncept presenterades och flera av dem kommer med största sannolikhet nå dig som gejmer inom kort, om lagen lyckas att producera och konkretisera sina idéer, något som tyvärr ofta är både svårt och tidsödande, det är där XNA Game Studio kommer in i bilden, mer om det inom kort.

Dagen bjöd också på seminarier från Oskar, Jens och James Fast från Dice som alla berättade om sina erfarenheter inom proffessionell och kommersiell spelutveckling, alla presentationer oerhört intressanta och innehållande saker som jag verkligen hoppas att lagen tar till sig.

Oskar fokuserade på passionen att utveckla spel, samhörigheten inom teamet och det gemensamma målet som alla strävar emot. Jens pratade om organisation, ekonomi och att inte låta sig tappa sugen baserat på motgångar. James tog en vinkling på design av spel och just hur viktigt det är att tänka på gameplay och det som gör just ditt spel unikt och försöka att ta bort så mycket som möjligt av det som inte fyller ett syfte.

Själv passade jag på att presentera det som nyligen annonserats från XNA-utvecklingsteamet, med stöd för Zune i XNA Game Studio 3.0, den otroligt intressanta "community"-processen för att publicera spel på Xbox Live och stödet för Visual Studio 2008. Jag passade också på att prata lite om Dreamspark och våra satsningar på dig som är student som jag hoppas att du inte har missat.

Jag vill samtidigt passa på att önska alla de tävlande lagen lycka till i tävlingen och må bästa lag vinna!