Vad har jag på min dator - Windows Vista Februari CTP.

Så nu börjar jag känna mig ganska komfortabel med en ny installation av Windows Vista och en del komponenter. Så här är resultatet just nu:

Windows Vista Februari CTP (build 5308)
Delas ut till alla deltagare på Microsoft Live i mars, och finns nu också tillgänglig på MSDN Downloads för prenumeranter.

WinFX Runtime
Kan laddas ned från länken ovan alternativt så finns även WinFX Runtime integrerat i Windows Vista och kan "aktiveras" i kontrollpanelen.

Visual Studio 2005
Jag vill absolut rekommendera dig att införskaffa Visual Studio 2005 Professional eller högre (jag har själv installerat Professional), det går att programmera med Visual Studio 2005 Express också, men tilläggen till WinFX (Orcas och de ytterligare design-verktygen) kommer inte att fungera.

Windows SDK
Jag vill absolut rekommendera att ladda ned den .img fil som finns tillgänglig och bränna en DVD-skiva.

Tillägg till Visual Studio för visuell design av XAML osv
Innan du installerar de här komponenterna så behövde åtminstone jag stänga av verifieringen av StrongName beviset för .NET Framework. Det gör du enklast genom att öppna en Visual Studio 2005 CMD-tolk och exekvera "sn.exe -Vr *", du kan behöva starta om datorn, men jag klarade mig utan omstart.

Windows Workflow Foundation designer och debugger
WF är otroligt kul att sätta sig in i och det ska bli lika intressant att se vad André hittar på att presentera på Microsoft Live. Aktiviter, sekvensiella flöden, tillstånd och webbtjänster...

Office 2003
Jag har visserligen möjlighet att installera Office 2007 Beta 1 på Vista, men upplevelsen är tydligen inte helt optimal :)

MSN Messenger 7.5
Jag har provat MSN 8.0 betan, men blivit avrekommenderad att köra den på Vista.

DirectX SDK Februari
Jag kommer med största sannolikhet inte att demonstrera något med DirectX på Microsoft Live, men det finns en hel del intressanta saker i DirectX som bara fungerar på Vista.

Expression Interactive Designer
Har fått ett internt bygge av "Sparkle" som fungerar på februari CTP'n av WinFX. Tror att den kommer att släppas publikt i Mars.

Paint.NET
Det här är ingen Microsoft applikation men ett mycket trevligt ritprogram som är byggt med .NET Framework 2.0 och gratis att ladda hem.