Windows Live Messenger på din webbsida

Har fått frågan om hur det går att integrera Windows Live Messenger på det sätt som jag har gjort på min blogg. Det är väldigt få steg som behövs och så här gör du:

  1. Öppna en webbläsare och gå till http://settings.messenger.live.com/applications/WebSettings.aspx
  2. Logga in med det Windows Live ID som du avser använda för kommunikation.
  3. Välj "Allow websites to see your Messenger status and send your message" och spara. Detta gör att andra användare kommer att se din status på Messenger och ha möjligheten att skicka meddelanden till dig.
  4. Välj "Create HTML" under alternativet "Web Settings".
  5. Välj vilket format som du vill använda på din webbsida, antingen ett IM fönster (som jag använder), en knapp eller en status-ikon, välj också storlek och färgschema.
  6. Baserat på dett val kommer en specifik HTML-sträng att genereras som du nu kan kopiera och klistra in på den webbsida som du vill öppna upp för kommunikation genom.

Det är viktigt att känna till att genom att klistra in denna HTML-kod i din webbsida så är det möjligt för andra att titta på och kopiera samma kod för att visa din status någon annanstans på webben.

Här är ett exempel på genererad HTML-kod för att visa ett IM-fönster (liknande mitt) i en <iframe>-tagg.

 <!-- IM window HTML -->
<iframe src="http://settings.messenger.live.com/Conversation/IMMe.aspx?invitee=12BACD345678@apps.messenger.live.com&mkt=en-US" 
width="300" height="300" style="border: solid 1px black; width: 300px; height: 300px;" frameborder="0"></iframe>

Samma information fast på engelska finns på MSDN