XNA GameStudio 3.0: Windows, Xbox och Zune

Idag annonserades en hel del nyheter under Game Developers Conference i San Fransisco som gäller XNA Game Studio 3.0 och den omkringliggande plattformen.

I vår kommer en förhandstitt på XNA Game Studio 3.0 som kommer att kunna användas för att bygga spel precis som tidigare på Windows och Xbox 360, men nu också för Zune som alltså kommer att växa in i en spelkonsol-kategori där Microsoft tidigare inte haft någon enhet. Det finns idag inget (och inte heller planerat) 3D-stöd, men tänk möjligheterna att utveckla spel som trådlöst kan hitta motspelare i närheten och samtidigt spela upp den musik som du redan har på enheten sedan tidigare istället för spelets vanliga spår.

Jag har både en gammal Zune (30GB) och införskaffade den nya 80 GB enheten förra veckan så nu kan jag inte hejda mig, det här är riktigt ballt. Min fru fick faktiskt en rosa 4GB's enhet också i alla hjärtans-dagspresent så hon är också ganska nöjd.

Vad som också annonserades är initiativ som gör att community-skapade spel kommer att kunna valideras  och framröstas av communityn för exponering och marknadsföring via Xbox Live Marketplace, redan idag ska sju spel finnas tillgängliga för nedladdning, men det har jag inte hunnit verifiera.

Läs mer på http://creators.xna.com/whatsnew.aspx