Läsnätyö – tutkitusti parempi

Voivatko ihmiset viihtyä irtolaisina? Olemme olleet ilman henkilökohtaisia työpisteitä toukokuun lopusta asti. Siivosin oman muuttolaatikkoni lopullisesti toissa viikolla. Pehmoapinan lahjoitin vaimolleni jo kesällä. Vuosia mukana kulkenut, kehystetty Dilbert-tuloste meni kierrätykseen. Silti koen oloni turvalliseksi ja rauhalliseksi – en lainkaan kodittomaksi. Mutta mitä muut tuumaavat?

 Olemme mitanneet läsnätyökokemusta nyt kahdesti – marraskuussa ja maaliskuussa. Tulokset ovat edelleen hyviä – jopa parempia. Uusimmassa tutkimuksessamme 96 % kokee matkamme olleen innostava (92 % marraskuussa 2010). Tyytyväisyys uusiin työtapoihin on siis kasvanut. Mahdollisuutta joustoon hyödynnetään runsaasti – 78 % kertoo työskentelevänsä toimiston ulkopuolella 1-3 päivänä viikossa. Prosentti on pudonnut edellisestä tutkimuksesta (87 %) joten väki näyttää äänestäneen jaloillaan vetovoimaisen toimiston puoleen. Myös Parhaat työpaikat –tutkimus tukee tätä: Tyytyväisyys työtiloihin on noussut 63 %:sta 92 %:iin. Saman tutkimuksen mukaan huikeat 92 % henkilöstöstä ovat tyytyväisiä osallisuudestaan yrityksen päätöksen tekoon aiemman 75 % sijasta.

 Hurjia lukuja. Parannettavaakin on toki vielä paljon. Ja opittavaa. Tärkeintä on kuitenkin havaita, että olemme oikealla tiellä. Turvallisuuden tunne ei sittenkään ole kiinni omaan työpisteeseen rakennetusta pesästä vaan omasta osaamisesta sekä luotettavasta ja kannustavasta työympäristöstä.