Teetkö töitä kaverille?

Juuri päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa puhuttiin erityisesti Suomen kohdalla töiden tekemisestä kaverille menestysreseptin keskeisenä mausteena.  Äskettäin auttaessani erästä pientä yritystä ottamaan käyttöön pilviratkaisun huomasin miten merkityksellistä oman työn ja sen tuotosten jakaminen toisten kanssa on.

Asiantuntijayrityksen eräs suurimmista menestyksen rakentamisen mahdollisuuksista piilee siinä, miten hyvin se onnistuu hyödyntämään ihmisten erilaista osaamista. Usein kuitenkin tilanne on sellainen, että yritys on vain joukko yksilöitä. Kuten jääkiekostakin olemme oppineet huipputaitavatkaan yksilöt eivät välttämättä takaa toivottuja tuloksia.

Mainitussa pienessä yrityksessä esimerkiksi jaetut kalenterit toimipisteiden välillä, yhdestä paikasta löytyvät dokumentit ja puhelinkulujen säästäminen verkkotoimisella neuvotteluratkaisulla  ovat olleet tähän saakka utopiaa. Oli hienoa huomata miten lamppu syttyi kun uudet mahdollisuudet käytiin yhdessä läpi. 

Eräs tämän pienen yrityksen työntekijä muutti talvella toiselle paikkakunnalle. Muuton varmistuttua työntekijä oli ensin itse sitä mieltä, että hänen on erottava yrityksen palveluksesta asuinpaikan vaihdoksen vuoksi. Keskustelun myötä tavoitteeksi muodostui kuitenkin se, että yritys avaakin toimiston muuttopaikkakunnalla. Muutaman kuukauden jälkeen on ollut hienoa huomata, että uusi tietotekninen ympäristö mahdollistaa helposti työskentelyn eri toimipisteistä. Pienen yrityksen kannalta osaamisten hyödyntämismahdollisuus ristiin eri kanavien avulla sisältää suorastaan huikean potentiaalin.

Tämä blogikirjoitus syntyi kohtaamispaikalla työn tuoksinnassa ja sen tauoilla. Seuraavaksi ohjelmassa ilmaveivejä kumppanien kanssa :-)