Alla Visual Studio templates försvann när Office 2010 TP installerades

Idag tänkte jag pröva en grej med hur jag kan använda RAW-filer från min kamera i en WPF applikation och startade därför Visual Studio 2008. Till min förvåning saknades i princip alla project templates, det enda som fanns kvar var BI templates för SQL Server 2008. En snabb nätsökning tipsade om att man skulle köra devenv /installvstemplates från en VS Command Prompt.

Men det hjälpte inte…

Så jag testade att göra en Repair av VS och efter en låååång stund avslutades ominstallationen med ett fel, det gick inte att ominstallera Visual Studio Tools for Office. Då sade det klick! Jag har nämligen nyligen installerat Office 2010 Technology Preview vilket ju onekligen har en potential att påverka just Visual Studio Tools for Office.

Lösningen blev att göra Add/Remove Features för VS och välja bort Visual Studio Tools for Office. Och när jag sedan startade VS ser jag alla project templates igen :-)

Lite konstigt känns det att ett problem med några project templates gjorde att alla templates togs bort. Att det inte skulle gå att skapa projekt med Visual Studio Tools for Office templates är ju en sak, men att den även skulle störa ut t.ex. WPF Application template är inte självklart…