Atari går online: HTML5, IE10 og Windows 8-tablets giver klassiske Atari-spil nyt liv

Spillede du arkadespil derhjemme i sin tid? Så husker du måske Atari, der i 1970’erne var førende med spillekonsollen Atari 2600. 

I samarbejde med Atari og Grant Skinner kan Microsoft nu præsentere Atari Arcade, der byder på otte nye onlineversioner af Atari-klassikerne så som Pong, Asteroids, Missile Command og Centipede. De nostalgiske spil får nyt liv med de muligheder, en moderne browser som IE10 og nye touch-baserede enheder som Windows 8-tablets kan præstere i samspil med HTML5. Har man ikke lige en Windows 8-tablet, kan man stadig spille Atari Arcade i IE9 på en Windows 7 PC eller via andre moderne browsere.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=3qaF9-W2Dvg&feature=youtu.be]

Læs mere om Atari Arcade på Microsoft News Center.

I spillet Asteroidsstyrer man rumskibet med venstre tommeltot; højre tager sig af hastigheden, mens du skyder asteroiderne. Prøv selv. Vi skal måske lige advare mod kraftig vanedannelse! 

IE-teamet har tidligere vist mulighederne i HTML5, som du kan læse mere om her: Spillet Cut the Rope, de grafiske noveller Tron og Brandon Generator samt den interaktive musikvideo Just A Friend.

 

Vh. Troels Hviid, produktchef for Internet Explorer - troelshv@microsoft.com