CES: Avatar Kinect, forbedret Windows Phone 7 og næste generation af Windows

”Tak til vores 1 millard kunder – I har været med til at gøre 2010 til et fantastisk år!” Sådan åbnede Steve Ballmer sin keynote ved CES. Ballmer brugte sin keynote til at give et overblik over de vigtigste højdepunkter i 2010, som jeg har opsummeret i et tidligere indlæg.

Mere interessant er dog forsmagen på de innovative nyheder, der kommer til at præge 2011 - og fremefter. Vi kan blandt andet se frem til avatars med ansigtsgenkendelse gennem Kinect og endnu flere funktioner til Windows Phone 7. Når den næste generation af Windows 8 er klar, vil den være optimeret til blandt andet tablets. Se hele talen eller få et hurtigt overblik nedenfor.

De vigtigste højdepunkter fra Steve Ballmers keynote og fra CES 2011:

Xbox og Kinect

  • I 2010 blev der solgt 8 millioner Kinect-enheder på bare 60 dage! Det var 3 millioner over Microsofts eget salgs-forecast. Samtidig blev 2010 også året, hvor Microsoft rundede 50 millioner solgte Xbox 360’ere.
  • I 2011 kan vi se frem til at Kinect igen sætter nye standarder inden for interaktion og underholdning. Et eksempel er, når Avatar Kinect lanceres. Den nye oplevelse gør brugerne i stand til – via ansigtsgenkendelse – at styre deres avatars mimik. Når de nikker, griner og taler, gør deres avatar det samme. En helt ny oplevelse hjemme i stuen!

Windows Phone 7

  • I 2010 lancerede vi Windows Phone 7. Og efter seks uger var der solgt 1,5 millioner telefoner. Ved udgangen af 2010 stod 20.000 udviklere klar til at udvikle apps til Windows Phone 7. Og 5.500 apps er allerede tilgængelige.
  • I 2011 kan vi se frem til en række opdateringer af Windows Phone 7. Blandt andet øges telefonens ydeevne. Det gør det endnu mere smidigt at skifte mellem applikationer. Og med copy-paste funktionen bliver det nemmere og hurtigere at arbejde på telefonen.

Windows

  • I 2010 solgte vi syv Windows 7-licenser hvert sekund – det betyder, at 20 pct. af alle pc’er i dag kører på Windows 7.
  • På browser-fronten gik det også stærkt: I 2010 downloadede mere end 20 millioner brugere betaversionen af Internet Explorer 9.
  • Når næste generation af Windows 8 lanceres, vil det nye styresystem understøtte System-on-a-Chip-arkitektur (SoC). Det gør det muligt at køre Windows på mange nye typer af hardware. Eksempelvis på tablets og små netbooks.

Vi ser frem til at de mange nyheder rammer det danske marked og de danske forbrugere! For flere nyheder, der berører det danske marked i lavere grad, tjek her.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.