En ny IT-æra for udviklere

I disse dage er udviklere fra hele verden samlet i Redmond til Microsofts udviklerkonference; Build 2012. Interessen for Build har i år været enorm, og arrangementet blev udsolgt på blot 53 minutter.

Det har heller aldrig været mere interessant at være softwareudvikler! Udviklerne har med Windows 8 fået en fantastisk mulighed for at nå et meget bredt publikum, nu hvor det nye styresystem er lanceret. Den næste generation af applikationer bygges på et nyt sæt applikationsmønstre, som dels udnytter nye formfaktorer og dels udnytter skyen. Der er også gode muligheder for god indtjening via online markedspladser, som fx Windows Store.

"Software udviklerne står midt i den måske mest spændende tid. Med Windows 8, som vi lancerede i sidste uge, kan udviklere bruge deres eksisterende færdigheder, kode, certificeringer, sprog og præferencer til at udvikle de bedste apps på tværs af hele Windows platformen – i skyen, på pc'en, på tablets og smartphones. Det gælder både de mange millioner eksisterende enheder, men også en helt ny generation af hardware med bl.a. indbygget touch,” siger Ole Kjeldsen, direktør for Platform og Udviklere i Microsoft Danmark.

At det er en spændende tid at være udvikler i vidner brugernes interesse om. Allerede her få dage efter lanceringen er Windows 8 downloadet i mere en 4 millioner eksemplarer. Hertil skal man lægge, at Windows 8 Preview-versionen til dato er downloadet i mere end 16 millioner eksemplarer. Det skønnes, at der uploades ca. 300 apps til Windows Store om dagen.

På konferencen er det blandet blevet offentliggjort, at udviklerkittet, Windows Phone 8 SDK, til Windows Phone 8 nu også er klar til download. Det betyder, at de fx 40–45.000 danske .Net-udviklere nu nemt vil kunne udvikle til både Windows 8 og Windows Phone 8.

Microsoft er meget aktive blandt udviklere - også de danske. Microsoft tilbyder blandt andet muligheden for at interagere med eksperter på såkaldte Windows 8 Dev Camps rundt omkring i verden. Et tilbud som mere end 400.000 udviklere i 87 lande allerede har benyttet sig af.

Og det går stærkt. I apps-butikken til Windows Phone-platformen er der allerede nu 120.000 apps og globalt i Windows Store er der over 9.000 apps, hvoraf 150 er danske her få dage efter lanceringen af Windows 8.

”Vi må heller ikke glemme, at de via online software-butikker, nu har fået direkte adgang til den uden undtagelse største gruppe af brugere i verden. Det leder alt sammen til nye fantastiske oplevelser for både udviklere, forbrugere og virksomheder, som benytter Windows,” fortæller Ole Kjeldsen.

Inden udgangen af året er applikationerne tilgængelige på 231 markeder og på mere end 100 forskellige sprog og betaling kan modtages i 58 forskellige valutaer og udbetaling i 31 valutaer.

Hvis du vil høre keynoten fra Build-konferencen, findes den her og du finder mere information og nyheder her.

Vh. Ole Kjeldsen, direktør for Platform og Udviklere, olek@microsoft.com / 40904148.