Følg med i julemandens rejse på Bing Maps juleaftensdag

 

I Danmark ved vi jo, at julemanden kommer fra Grønland. Men hvilken rute bruger han, når han skal bringe gaver ud til alle børn i hele verden? Det har amerikanske NORAD (North American Aerospace Defense Command) beskæftiget sig med hvert år til jul siden 1955 – og i år kan man følge julemandens færden på Bing Maps. Du kan følge med fra juleaftensdag fra kl. 8.00 her.

Nisserne på spil det første år

Det hele startede ved et uheld. I en avisannonce opfordrede et varehus børn til at ringe til julemanden. Nissen havde dog været på spil og ændret telefonnummeret, så børnene i stedet fik oberst Harry Shoup i røret. Han var vagthavende i den organisation, der i dag er kendt som NORAD. I stedet for at ødelægge glæden for børnene, satte han og hans team sig for at spore julemandens færden – og når børnene ringede, kunne de fortælle, hvor julemanden befandt sig. Sådan startede den årlige sporring af julemandens rejse.

Sidste år var næsten 20 millioner mennesker fra hele verden forbi noradsanta.org for at følge julemandens færd over himlen, og i år forventer man, at ca. 25 millioner nysgerrige børn og voksne vil med på rejsen via Bing Maps.

Julestemning: Alle hjælper til

Ud over at kunne spore julemanden via Bing Maps kan besøgende på noradsanta.org også følge med på video-streams rundt omkring i verden, hvor julemanden er. Man kan også følge med på Facebook.com/noradsanta, eller man kan sende en e-mail til noradtrackssanta@outlook.com, hvis man vil vide, hvor julemanden befinder sig. Flere end 40 partnere hjælper til i år, så børn som voksne verden over kan følge julemandens færden, mens de venter på anden, risalamanden og julegaverne. Man kan også følge med via apps på fx Windows 8 og Windows Phone 8. Se alle apps her.

 

Glædelig jul og godt nytår fra Microsoft!

/ Katrine Prien, a-kaprie@microsoft.com