Forretningssystemer på mobile enheder med Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM bliver tilgængelig på mobilen i andet kvartal 2012. Det kommer blot få uger efter, at både Lync og OneNote blev tilgængelig på mobilen, og netop forretningsløsninger på mobilen er en naturlig udvikling inden for mobile løsninger, som danske virksomheder i dag efterspørger. CRM Mobile giver via en cloud-baseret platform virtuelt adgang til alle funktioner i Microsoft Dynamics CRM på mobile enheder – herunder Windows Phone 7, iPad, iPhone, Android og BlackBerry smartphones. Brugere kan således få glæde af CRM-funktionerne på stortset alle mobile enheder, uanset hvor de befinder sig.

Danske virksomheder har i stigende grad behov for adgang til forretningskritiske data i realtid, at tilgå informationer fra forskellige platforme og i det hele taget arbejde mere fleksibelt. Med Mobile CRM giver vi vores kunder mulighed for arbejde med kunderelationer og kampagner på farten såvel som ved pc’en, hvilket styrker deres konkurrenceevne. Derudover lancerer vi nu yderligere funktioner til Social CRM, der giver mulighed for at tilgå Microsoft CRM fra forskellige browsere inkl. Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari – og fra forskelligt hardware: PC’er, Mac eller iPad. Sociale medier er dermed ikke kun integreret i Office-pakken, men nu også i forretningssystemerne.

Vores kunder modtager ofte anbefalinger og indgår i dialog på sociale netværk. Og de bliver påvirket med en troværdighed, der ofte har større betydning for købsprocessen end marketingevents og –kampagner. CRM i dag handler om at gå i dialog med og skabe engagement hos kunderne – og med social CRM får virksomheden et næsten fuldstændigt billede af kundens adfærd og forbrugsmønster.

Du kan læse mere om Microsoft Dynamics CRM Mobile her.

VH Jeanett Heller, produkuktchef for Microsoft Dynamics CRM - <jheller@microsoft.com.>