Fremtiden ifølge Microsoft

På dette års TechForum præsenterede Craig Mundie, seniorrådgiver for Microsofts CEO Steve Ballmer, og Eric Rudder, Microsofts Chief Technical Strategy Officer, deres bud på fremtidens teknologiske udvikling. Kig med her og bliv klogere på, hvorfor vi hos Microsoft mener, at vi skal til at tale om intelligent teknologi fremfor informationsteknologi.  

 

[View:https://www.youtube.com/watch?v=4pY-GEprwAY]

 

På TechForum var det særligt disse tre temaer, der satte dagsordenen for intelligent teknologi:

  • Big Data: Den eksplosive stigning af data fra maskiner, sensorer og mennesker – kombineret med et stort udvalg af prisbillige Cloud-baserede tjenester – giver os banebrydende, nye værktøjer, der kan omdanne data til værdifuld viden.
  • Systemer bliver klogere: Det 21. århundredes computere gør ikke blot, hvad vi fortæller dem – de lærer også! Denne spændende udvikling inden for maskinlæring fører til systemer, som kan absorbere de enorme mængder af data, vi indsamler, opfange viden og forudse fremtiden.
  • Mere ”menneskelige” Natural User Interfaces (eller NUI): NUI har længe været et trendsættende emne for Microsoft og er først og fremmest et udtryk for, hvordan vi kan anvende tale, bevægelse og berøring, når vi interagerer med computersystemer. Men NUI handler ikke blot om vores input til systemerne, det handler også om, hvordan teknologiske systemer kan forstå, hvad vi laver eller hvad vi har brug for. Denne udvikling medfører, at vores interaktion med systemer i højere grad minder om et samarbejde med en ”eksperthjælper”, der har menneskelignende egenskaber.

 

Vh. Katrine Prien, PR Manager (a-kaprie@microsoft.com)