Gartner og IDC: Windows Phone 7 næstmest udbredt i 2015

 Ifølge Børsen og GfK Retail and Technology udgjorde smartphones i fjerde kvartal 2010 hele 71 pct. af det samlede salg af mobiltelefoner i Danmark. I 2011 forudser Gartner, at der sælges 468 mio. smartphones på verdensplan. Så det er et stort marked, som  Windows Phone 7 skal konkurrere om. Og med kun godt seks måneder på markedet er WP7 udfordreren til de mere etablerede på markedet. Det er en spændende og stor udfordring - også efter vi har bygget en alliance med Nokia, som er en af de etablerede spillere.

Det er altid svært at spå om fremtiden, men uafhængige analyseinstitutter lever af den slags og har en god track record. Når to af de mest anerkendte er enige, er sandsynligheden for deres forudsigelser endnu større. Det gør os derfor optimistisk, at både IDC og senest Gartner spår Windows Phone 7 en 2. plads internationalt i 2015. Ifølge Gartner vil udviklingen internationalt for Windows Phone (tal for Windows Mobile er også inkluderet) se således ud:

  • 2011: 5.6 pct.
  • 2012: 10,8 pct.
  • 2015: 19.5 pct.

IDC's tal ligner disse. Mens kurven for Windows Phone stiger støt, går kurven for Symbian støt den anden vej. Android-operativsystemet vil ifølge analyserne være mest udbredt, mens Apples iOS i 2015 vil ligge nummer tre. Alt det ifølge analyseinstitutterne.

Vi ved, at markedsandele ikke kommer af sig selv. Vi ved, at markedet er eftertragtet, og at konkurrenterne står stærkt. Til gengæld ved vi også, at der arbejdes hårdt på at tilbyde kunderne det mest brugervenlige system med de bedste apps, samt at vi arbejder hårdt på at gøre det fordelagtigt for udviklerne at satse på vores platform.

Vi arbejder hårdt for at gøre Gartner og IDC's forudsigelser til virkelighed - tiden vil vise, hvordan det ender.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.