Her er nyhederne i Windows 8.1

I går aftes på Build-konferencens første dag præsenterede Steve Ballmer Windows 8.1 Preview og de mange nyheder, du kan se frem til.

Windows 8.1 bygger videre på visionen for Windows 8, som er designet til det væld af touch-enheder, der findes i dag, og som giver os en helt ny, mere naturlig brugeroplevelse. Vores arbejdsliv og privatliv smelter i stigende grad sammen – vi ønsker at kunne arbejde på farten og er mere eller mindre altid ”på”. Denne virkelighed har vi i højere grad tænkt ind i Windows 8.1, ligesom vi har taget højde for brugernes feedback.

Her er hvad, du – blandt andet – kan se frem til.

Låseskærmen

Vi har gjort låseskærmen mere personlig, så du her kan få vist et slideshow af dine billeder, fra din pc SkyDrive og din Windows Phone. Dermed bliver din låseskærmen nu en slags ”digital fotoramme”. Vi har også gjort det muligt at aktivere kameraet i din enhed, så du kan tage billeder uden at skulle låse enheden op først.

Startskærmen

Vi har tilføjet to nye størrelser af fliser, de såkaldte tiles, så du kan vælge en ny, stor størrelse flise for de apps, hvorfra du ønsker meget information direkte fra startskærmen. Du kan også vælge en ny, ekstra lille størrelse flise til apps, hvor du foretrækker at være mere effektiv ved at gruppere mange apps, som du bruger i samspil med hinanden. De ekstra små fliser er også optimale, når du bruger en tablet med mindre skærmstørrelse, og ønsker at se flest muligt apps i én skærmvisning.

I Windows 8.1 har vi også tilføjet muligheden for at få vist alle dine apps i en skærmvisning – denne visning får du frem ved at swipe op/stryge opad fra skærmens nedre kant. I denne visning kan du også sortere dine apps på kategorier, navne, mest anvendte m.fl. Jeg selv super glad for denne feature, og jeg er sikker på at mange vil få stor glæde af den!

Søgefunktion

Også søgefunktionen i Windows 8.1 er forbedret, idet den samler søgeresultater fra både din pc og internettet i ét overblik. Søgeresultaterne er en helt ny oplevelse, hvor du får informationerne præsenteret i et app-agtigt layout – f.eks. er tophits fra internettet fremhævet som et preview af hjemmesiden, og du får mulighed for handling direkte i søgefunktionen.

Desktop

Windows 8.1 giver dig også mulighed for at boote direkte til skrivebordet – så du får lynhurtig adgang til dine desktop-programmer. Du kan også vælge at bruge din skrivebordsbaggrund som baggrund for din startskærm, så samspillet imellem skrivebord og startskærm bliver en mere integreret brugeroplevelse.

Endelig har Windows 8.1 fået en ny form for startknap, hvor du fra skrivebordet kan springe over på din startskærm med et enkelt klik.

Nyt design til Windows Store – og friske apps

Når du skal hente nye apps, kan du også se frem til en forbedret oplevelse, hvor de bedste apps og spil bliver præsenteret på en hurtigere, mere effektiv måde. Du vil blive præsenteret for apps, der er særligt udvalgt til dig – baseret på dine præferencer og de apps, du har installeret i forvejen.

Sidst, men ikke mindst, så har vi annonceret nye apps, der kommer til Windows snart: Flipboard, Facebook og en helt ny Bing-app, Food & Drink, med masser af kulinarisk inspiration og instruktioner.

Ivrig efter at komme i gang?

Hvis du ikke kan vente med at prøve Windows 8.1, kan du hente previewet her. Vi anbefaler, at du læser denne FAQ, før du installerer. Vær også opmærksom på, at de danske ISO-filer først bliver tilgængelige i løbet af i dag: holde øje med status her. I mellemtiden kan du læse denne guide og gøre dig bekendt med de mange nye features i Windows 8.1.

Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)