Hvordan tæmmer man Big Data?

Nogle af de største og mest seriøse it-udfordringer, som virksomheder og it-chefer står over for i dag, er den hastigt stigende mængde data, kompleksiteten og ikke mindst, hvor hurtigt datamængden vokser.

At analysere og forstå den store datamængde spiller en vigtig rolle i virksomhedens succes. Den store mængde af data er et stærkt fundament for virksomhedens forretningsstrategi. Det handler derfor om at kunne systematisere og ikke mindst gøre de relevante data tilgængelige i organisationen. Det er derfor nødvendigt, at virksomhederne har evner og systemer til at integrere og håndtere Big Data

Big Data er både data som hentes via nettet, som sociale medier og lignende, men også den mængde af data som skabes i eget datacenter, som fx korrespondance, dokumenter, tilbud og relationer med kunder.

For at forstå hvor meget data, der generes, behøver vi blot at se på mængden af data fra blandt andet de sociale medier. Der ses fx ses dagligt 2 milliarder videoer på YouTube, en teenager sender i gennemsnit over 4.000 sms’er, og der postes ca. 15 milliarder statusopdateringer på Facebook hver måned. Hertil skal man lægge, at mere sofistikerede medier kræver mere plads. Hvert sekund af en HD-video kræver fx mere end 2000 gange så meget lagerplads, som en enkelt A4-side med tekst.

“Tidligere har det været for dyrt og besværligt at få noget kommercielt fornuftigt ud af så meget data, men i dag er der værktøjer og programmer, som kan håndtere udfordringen, fx den nye Microsoft SQL Server 2012,” siger Lars Bo Granath, som er forretningsansvarlig for information platform i Microsoft.

Du kan læse mere om Microsoft og Big Data her.

Vh Lars Bo Granath, Produktchef for SQL - larsbg@microsoft.com