Hvorfor kode den samme app tre gange?

Har du ideen til det næste app-hit som Angry Birds? At lave succesfulde apps kræver først og fremmest kreativitet. Dernæst kodning. Masser af kodning. Faktisk skal din app kodes tre, fire, fem gange for at kunne nå ud til alle brugerne på de forskellige platforme.

Årsagen skal findes i fragmenteringen af styresystemer på mobilmarkedet. I de gode, gamle dage kunne man nøjes med at kode pc-programmer til Windows og dermed nå ud til mere end ni ud af ti brugere. Tiden er en anden på smartphone-markedet med de mange spillere, der har hvert deres styresystem. Det stiller krav til udviklernes tålmodighed, når applikationer skal kodes flere gange for at nå ud til så mange brugere som muligt brugerne.

Vi ved godt, at Microsoft er udfordreren på smartphone-markedet. Derfor skal vi også arbejde ekstra hårdt på at pleje udviklerne verden over. Det er blandt andet en af grundene til, at vi har udviklet Windows Azure Toolkit. Med den nye ”værktøjskasse” har vi gjort det enkelt for udviklere at kode nye applikationer til både iOS, Windows Phone og Android (sidstnævnte del af toolkittet er i preview). Dermed bliver udviklerne mere effektive til at udvikle apps på tværs af de forskellige styresystemer, idet skyen bruges som back-end. Det sikrer, at uanset hvilken platform, der bruges, så kommer de bagvedliggende data fra samme sted. Her kan bl.a. være tale om:

  • Notifikationer
  • Autorisation / adgang
  • Lagring af data

I toolkittet findes desuden dokumentation, eksempler mv. Alt dette skal gøre det nemmere for udviklerne at tilbyde deres brugere apps på flere platforme uden at skulle starte helt forfra for hver platform.

Derudover har vi også lavet et API Mapping Tool, der viser, hvordan man uden at bruge skyen oversætter iOS-apps til WP7-apps.

 

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.