Intelligent søgning i Office 365 giver overblik og øger produktiviteten

I en mobile first, cloud first-verden er Office 365 værktøjet, der gør det muligt at arbejde både produktivt og fleksibelt og dermed få mere arbejde fra hånden – uanset om man arbejde på kontoret, hjemme eller på farten.

Men i takt med at vi samarbejder på tværs af teams og landegrænser, med øget informationsdeling og med vores stigende brug af sociale platforme, så eksploderer mængden af information og datakilder også. Det gør det svært at bevare overblikket og finde præcis de dokumenter og informationskilder, vi har brug for.

Derfor lancerer vi nu Office Delve, som er en intelligent søgefunktion i Office 365, der giver en ny, intuitiv måde at tilgå informationer på og personaliseret indhold.

Machine leaning indbygget i Office

Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter. Til at begynde med integrerer Office Graph informationer fra kilder som e-mail, OneDrive for Business, SharePoint Online og Yammer, og om et par måneder vil løsningen også kunne hente informationer fra OneNote og Lync.

Data kommer således automatisk til brugeren, fremfor at brugeren selv skal søge efter det. Man vil derfor finde langt mere personaliseret og relevant indhold på tværs af Office 365 ved hjælp af Delve.

Alle informationer præsenteres i et simpelt grafisk design. Indholdet kan ses på forskellige måder og bliver automatisk lagret, så man ikke behøver at beholde visningen på skærmen. Informationerne, som Delve finder frem, er udelukkende baseret på data, som brugeren har rettigheder til at tilgå.

Delve nedbryder således informationssiloer på tværs af applikationer og understøtter informationssøgning, så teams kan samarbejde bedre og mere effektivt.

Microsoft vil i den kommende tid rulle Delve ud til Office 365 business-kunder. Du kan læse mere her.

Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office, arene@microsoft.com