Kan cloud computing skabe 1,5 millioner nye jobs i Europa?

Fordelene ved cloud er for alvor kommet på dagsordenen. Ifølge den netop offentliggjorte rapport "Det Digitale Samfund" fra IT- og Telestyrelsen kan cloud fremme innovationen og gøre det lettere at etablere virksomheder i Danmark. Senest har økonomer fra Universitetet i Milano vurderet, at både nye og eksisterende virksomheder, der bruger cloud, kan skabe mellem 300.000-1,5 millioner nye jobs i Europa over de næste fem år. Hvis økonomerne har ret, kan det reducere Europas arbejdsløshed med 0,3 - 0,6 procent.

Den eksplosive vækst i cloud er en af de mest spændende udviklinger i teknologi i dag, men vi må erkende, at der er udfordringer, som skal løses, før cloud computing kan nå sit fulde potentiale. I dag har landene i Europa hver deres lovgivning inden for opbevaring af data og sikkerhed. De mange forskellige regler er en hindring for at høste de gevinster med cloud, som skal give nye jobs og skabe vækst.

 I en tale fornyligopfordrede Senior Vice President i Microsoft Brad Smith til handling: EU skal skabe et "fælles europæisk cloud-marked" gennem reformer. Kun på den måde kan Europa realisere sit fulde potentiale med cloud. De vigtigste reformer er ifølge Brad Smith at:

  • EU bør ensarte og forenkle love og regler for, hvordan data skal behandles. Hvilke data skal fx slettes efter en bestemt periode.
  • EU skal sørge for, at de europæiske lande stiller de samme strenge krav til alle leverandører af cloud-tjenester, således at brugerne altid ved, at de får den bedst mulige sikkerhed, når de benytter løsninger i skyen.
  • EU skal ikke stille krav om den geografiske placering af de store datacentre, som bruges til cloud. I stedet skal EU stille strenge krav til cloud-leverandørerne om, at data opbevares ens uanset geografisk placering.

Du kan læse hele talen her.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.