Kinect er en del af engelskundervisningen i Sydafrika

Læring gennem leg er en af de mest effektive måder for både børn og voksne at optage ny viden på. For når det er sjovt at lære, opsøger man det helt af sig selv. I et nyt projekt i Sydafrika kombinerer man indlæring og underholdning ved at bruge Kinect til at lære børnene engelsk.

I Sydafrika har man i dag 11 nationalsprog, men engelsk er en forudsætning for at kunne tage en uddannelse. Har man ikke lært engelsk som barn, er det så godt som umuligt at få en uddannelse som voksen, fordi næsten alle uddannelser i Sydafrika kun udbydes på engelsk. Med et nyt projekt i engelskundervisningen, der har været meget begrænset, spiller Kinect nu en stor rolle. Børnene spiller nu stemmestyrede spil, og det udvikler deres ordforråd, fordi de skal tale til skærmen, mens de spiller. Det har gjort børnene mærkbart bedre til engelsk, og de har fået mod på at lære, fordi de synes det er sjovt. Fordi Kinect ikke skal styres af keyboards, mus eller controllere, er det let at implementere i en undervisningssituation.

Det sydafrikanske eksempel er interessant, fordi det viser, at man med en lille investering i ny teknologi kan opnå en stor effekt, der hjælper børnene med at lære. Men det hjælper også landet med en fremtidig arbejdsstyrke, der har bedre kompetencer.

Mulighederne er rigtig mange, og vi glæder os til at se, hvordan de vil blive udnyttet i fremtiden. Det er altid positivt at opleve, hvordan et nyt produkt med en bestemt anvendelse i sigte, viser sig at kunne anvendes i alskens andre sammenhænge, fordi brugerne er kreative – også på steder, hvor it ikke er hvermandseje.

Læs mere om projektet i Sydafrika her.

Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.