Microsoft binder systemer sammen i hybride skyer

I disse dage afholdes TechEd North America i New Orleans. TechEd er Microsofts årlige konference for IT-pro’er, hvor vi løfter sløret for en portefølje af løsninger, der hjælper virksomheder med at udnytte fordelene ved cloud computing, øge produktiviteten samt giver kunderne en samlet platform, der kan håndtere forskellige pc’er og smartphones, således at medarbejdere kan arbejde fleksibelt.

De største nyheder på konferencen er:

1. Nye muligheder med private og hybride skyer

Vi har for kort tid siden annonceret Windows Azure Infrastruktur Service, der gør det lettere for virksomheder, at flytte applikationer i skyen. På TechEd konferencen lancerer vi nu opdaterede IT-løsninger på tværs af servere og cloud til virksomheder, så de kan nyde godt af fordelene ved en hybrid sky. Det sker med introduktionen af Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2, Windows Intune med mobile device management samt SQL Server 2014. Alle løsninger integrerer med Windows Azure, hvilket gør dem fleksible og giver kunderne bedre muligheder for at optimere deres hybride sky – dvs. finde den optimale balance mellem den offentlige og private sky i netop det IT-scenarie, som kunden har brug for.

De nye løsninger bryder barrierer ned mellem datacentre, så kunderne lettere kan skabe et styresystem i skyen, hvor IT-services og applikationer altid er tilgængelige uanset, hvor brugeren befinder sig og fra hvilken enhed, brugeren ønsker at tilgå informationer.

Windows Server indeholder nu nye funktioner inden for adgangsbeskyttelse, skalerbarhed, lagring og netværks virtualisering. Kombinationen af System Center og Windows Intune giver en hybrid sky, hvor kunderne lettere kan håndtere og imødekomme udfordringen, at medarbejdere vil kunne tilgå virksomhedens systemer fra alverdens smartphones, tablets og pc’er. SQL 2014 giver desuden mulighed for back-up i skyen og ifm. datanedbrud, da den er baseret i Azure skyen men nemt kan genskabes i en on-premise-løsning.

De nye Windows Server, System Center og SQL Server løsninger bliver offentliggjort i Preview i løbet af et par uger og bliver tilgængelige i slutningen af 2013.

2. Windows 8.1 klar til erhvervslivet

Microsoft løfter ligeledes sløret for nogle af de nye egenskaber i den nyligt annoncerede Windows 8.1 opdatering, herunder forbedringer inden for sikkerhed, management, mobilitet og netværk.

Windows 8.1 bygger videre på Windows 8’s momentum med over 100 millioner solgte licenser og indeholder ligeledes forbedringer og opgraderinger på nøgleområder som personalisering, søgefunktioner, indbyggede applikationer, Windows Store og cloud-forbindelse. Læs mere om mulighederne med Windows 8.1 på Microsoft Mener og Windows for Your Business.

3. Moderne app-udvikling

Den sidste store nyhed på TechEd er lanceringen af Microsoft Visual Studio 2013. Denne version af Visual Studio giver udviklere endnu bedre mulighed for at bygge og designe moderne applikationer til forskellige enheder, i skyen og på klienter. Udviklere kan se frem til at blive mere produktive og opnå større samarbejdsfordele via mere fleksible udviklingsmetoder og bedre applikationer.

Visual Studio 2013 bliver lanceret i Preview på Build konferencen d. 26.-28. juni, hvor de nye egenskaber samt en ny bølge af hybride Application Lifecycle Management (ALM) funktioner vil blive demonstreret. 

Dansk partner deler kompetencer og viden på TechEd

Den danske Microsoft-partner Coretech er taler på årets TechEd konference, da Coretech er internationalt anerkendt for at specialisere sig i System Center suiten. Coretech leverer således løsninger til kunder som bl.a. AGCO, Varian Medical og Pandora og både deler og henter stor inspiration på TechEd.

Partner i Coretech, Peter Odgaard, siger: TechEd er et vigtigt forum for os, da vi kommunikerer direkte med et internationalt publikum og samtidig møder en koncentreret gruppe af eksperter inden for bl.a. infrastruktur og cloud. Vi har især store forventninger til de næste versioner af System Center, Windows Server og Azure , da det åbner op for endnu bedre integration for vores kunders systemer.

TechEd afholdes også i Europa fra d. 25-28. juni i Madrid, hvor en stor dansk delegation af IT-pro’er og udviklere vil deltage. Her vil Microsoft gå i dybden med annonceringerne fra TechEd US. For mere information og tilmelding til TechEd Europe, se her.

For mere information om server og cloud nyhederne, kontakt venligst Ken Hyld, produktchef for System Center Suiten (khyld@microsoft.com)

For mere information om Azure og applikationer, kontakt venligst Henrik Westergaard Hansen, Evangelist Manager (henrikwh@microsoft.com).