Microsoft frigiver SQL Server 2012

Et meget vigtigt konkurrenceparameter for virksomhederne i dag er at kunne håndtere og kvalificere den voksende mængde data, der tilflyder organisationen. Det er gjort nemmere med den næste generation af data-platformen Microsoft SQL Server 2012, som Microsoft frigiver i dag. Dermed er den nyeste version af verdens mest udbredte data-platform nu klar til produktion (RTM). Fra 1. april er Microsoft SQL Server 2012 bredt tilgængelig.

”Vi oplever et meget stort fokus på data-anvendelse ude i virksomhederne. Vi ser derfor frem til de opdateringer og funktionaliteter, der ligger i den nye version, som dels demokratiserer data i organisationen samt gør det nemmere tilgængeligt. I dag er det afgørende for virksomheden, at de får maksimal udnyttelse af den information, som tilflyder virksomheden ,” siger Michael Borges, der er CEO i konsulentvirksomheden Platon.

SQL Server 2012 hjælper virksomhederne at håndtere det stigende behov for Business Intelligence som konkurrenceparameter. Microsoft har for nylig gennemført en undersøgelse af Business Intelligence blandt danske virksomheder. I den forventer 53,2 procent af virksomhederne, at Business Intelligence i fremtiden bliver vigtigere for forretningens succes. De virksomheder, som ikke opfatter BI som forretningskritisk, begrunder det med, at deres Business Intelligence-system enten er kompliceret, eller at de ikke synes, brugerfladen er intuitiv og brugervenlig.

”Microsoft SQL Server 2012 giver virksomheden bedre mulighed for at drive forretningskritiske applikationer med høj tilgængelighed til lave omkostninger. Kunden vil opleve Business Intelligence som en helt ny og innovativ måde at trække viden ud af virksomhedens rå data. Samtidig introducerer vi den nye "PowerView", som giver pædagogiske, interaktive data-visualiseringer,” fortæller Business Manager i Microsoft Lars Bo Granath.

Cloud på dine præmisser

Det er vigtigt for organisationen, at den kan tage cloud i anvendelse efter virksomhedens behov. En af fordelene med Microsoft SQL Server 2012 er, at virksomheden kan bruge cloud-versionen SQL Azure til fx at skalere løsningen op. It-afdelingen får dermed nemmere ved at håndtere store mængder data fra mange forskellige kilder. Microsoft SQL Server 2012 introducerer også AlwaysOn, som i tilfælde af fx strømsvigt giver et hurtigere fail-over til et standby-netværkssystem samt bedre udnyttelse af hardwaren. SQL Server 2012 kan klare 57.000 transaktioner pr. sekund eller 100.000.000 transaktioner om dagen. Oveni er den nye ”in-memory ColumnStore” ti gange hurtigere på data warehouse-projekter.

Læs mere om Microsoft Server SQL 2012 her.

VH Lars Bo Granath, Produktchef for SQL - larsbg@microsoft.com