Microsoft løfter danske forbrugere i skyen med nyt Office

Der er store fordele ved at dele og gemme dine billeder og dokumenter i skyen i stedet for på pc’en. Derfor lancerer Microsoft en ny version af den populære Office-pakke kaldet Office 365 Home Premium, som gør det let at arbejde i Office overalt. I dag benytter færre end en femtedel af danskerne skyen til at dele og gemme filer. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Microsoft.

Billederne fra skiferien. Den seneste version af invitationen til børnefødselsdagen. Excel-arket med husholdningsregnskabet. Vi gemmer og deler dagligt filer, men vi glemmer at bruge skyen, selv om det både er nemmere og mere sikkert end at gemme på pc’en eller eksterne enheder, såsom USB-stick.

Microsoft lancerer derfor en cloud-baseret udgave af Office-pakken, som gør det muligt at arbejde i Office overalt – Office 365 Home Premium. Uanset om man bruger Office på en laptop, tablet eller smartphone, og uanset hvor i verden man befinder sig, får man adgang til sine dokumenter og personlige indstillinger. Det gør det nemmere for den enkelte danske forbruger at drage fordele af Office.

”Office Home Premium er ikke bare en ny version af den gamle Office-pakke. Det er en nytænkning af pakken, som vil gøre det nemt at benytte Office overalt og dermed give ekstra tid i de travle familier. Vi vil hjælpe folk til at bruge skyen, når de deler dokumenter og tilgår data, fordi det både er nemmere og mere sikkert. Hvis harddisken brænder sammen, eller der sker noget med USB-enheden, mister man sine data. Det gør man ikke, hvis de ligger i skyen,” siger Nana Bule, divisionschef for Office i Microsoft Danmark.

Ifølge en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Microsoft, gemmer 91 procent af danskerne stadig dokumenter på pc’ens harddisk, mens kun 17 procent bruger skyen. Heller ikke når det kommer til at dele dokumenter og billeder, har vi vænnet os til at udnytte fordelene ved skyen. Ifølge undersøgelsen deler 75 procent via email og 41 procent via USB-enheder.

Office-pakken er populær

Undersøgelsen viser desuden, at Office-pakken er meget populær blandt danskerne. Tre ud af fire svarer, at de bruger Office privat, og heraf bruger 44 procent et eller flere af programmerne i pakken hver dag. Hele 85 procent svarer, at de er tilfredse med Office-pakken.

Som del af Office 365 Home Premium får man adgang til den helt nye 2013-udgave af Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access og OneNote og kan installere pakken på fem pc’er eller Macs samt tilgå applikationerne på tablets og smartphones. Og fremadrettet vil abonnenterne automatisk blive opgraderet til den seneste version af programmerne.

Office 365 Home Premium indeholder de velkendte værktøjer som Word, Excel og PowerPoint, men brugerne får også 20 GB ekstra plads i SkyDrive og 60 minutters taletid til Skype hver eneste måned.

Det vil fortsat være muligt at købe en enkelt licens til den klassiske Office-pakke til 999 kroner for Office Home & Student 2013, 1999 kroner for Office Home & Business 2013 eller 3999 kroner for Office Professionel. Den cloud-baserede udgave af Office-pakken – Office 365 Home Premium – er abonnementsbaseret og vil koste 799 kroner om året.

Udover muligheden for at bruge det nye Office i skyen, er der flere nye funktioner, som giver helt nye brugsscenarier:

 • Touch overalt. Office reagerer lige så naturligt på berøring som på mus- og tastatur-input. Det er nemt at zoome med fingrene, når du læser dokumenter og præsentationer.
 • Tag noter digitalt. Hold styr på dine noter på tværs af flere enheder med OneNote i skyen, uanset om du tager noter med touch, pen, tastatur eller en kombination af disse.
 • Ny måde at læse på. Med Read Mode er det nemt at navigere rundt i tekst, der automatisk justeres i forhold til skærmen, zoome ind og ud i indhold og streame videoer direkte fra dokumenter.
 • Kontaktpersoner. Med Personer i Outlook har du adgang til alle dine kontaktpersoner i Office opdateret med billeder, statusopdateringer, og aktiviteter fra Facebook og LinkedIn.

Om Office 365 Home Premium

Det årlige abonnement er på 799 kroner – eller knap 67 kroner om måneden. Abonnementet inkluderer:

 • Seneste opgraderinger. Som abonnent har du adgang til fremtidige opdateringer af alle de populære Office-programmer: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access.
 • Flere enheder. Abonnenter kan installere deres Office-abonnement på op til fem pc’er eller Macs, samt benytte det på tablets og smartphones.
 • SkyDrive. Med Office 365 Home Premium får du 27GB plads i SkyDrive – 20GB mere end standard. Office gemmer automatisk dokumenter på SkyDrive, så du har adgang til dine data på tværs af alle dine enheder. Dine dokumenter er også tilgængelige offline og synkroniserer automatisk til skyen – og mellem enhederne – når der er forbindelse til nettet.
 • Din Office-profil følger dig. Så snart du er logget ind på Office, vil dine personlige præferencer – inkl. senest brugte dokumenter, skabeloner og din personlige ordbog, være tilgængelige på tværs af dine enheder. Office husker endda, hvor du var i et givent dokument og bringer dig tilbage dertil ved et klik.
 • Office hvor som helst. Du har også adgang til Office, når du er væk fra dine personlige enheder – i stedet streames Office inkl. dine personlige præferencer og oversigt over seneste dokumenter til den pc på nettet, som du bruger.
 • Skype. Med abonnementet får du 60 minutters gratis Skype taletid om måneden, som kan bruges til opkald til mobil, fastnet og pc’er verden over.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er lavet af Epinion for Microsoft. Den baserer sig på 1.141 webinterview indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 8. januar til 14. januar 2013. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til uddannelse, alder, region og køn. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er efterfølgende sikret ved vægtning. 

Anvendelse:

 • 76% af danskerne bruger Microsoft Office privat.
 • 44% bruger Office hver dag, og 75% bruger det mindst én gang om ugen.

Popularitet:

 • 85% af brugerne er tilfredse med Office-pakken.
 • Word er det mest populære Office-program – efterfulgt af Excel, Outlook og PowerPoint.

Programmerne:

 • 19% alle af Excel-brugere anvender programmet til planlægning af fester og andre sociale arrangementer.
 • 31% bruger Excel i stedet for en regnemaskine.
 • 52% af alle PowerPoint-brugere anvender programmet til billedfremvisning.
 • Det nyeste Office-program, OneNote, bliver brugt af 12% af de unge mellem 18 og 35 år, der har Office-pakken.

Den personlige sky:

 • Filer bliver stadig primært gemt på computeren (91%). 17% gemmer filer i skyen.
 • E-mail er det foretrukne til at dele dokumenter, billeder og noter (75%). Eksterne enheder som USB-sticks bliver brugt af 53%. De unge er rykket i skyen – 43% bruger skyen til at dele.

Andet:

 • 55% synes godt om tanken om at have ”Office overalt”.
 • 43% bruger Skype. Det er de unge (18-35 år), der bruger Skype mest (57%).

Læs mere på www.office.com, billeder kan hentes her.

Vh. Nana Bule, divisionschef for Microsoft Office, nanab@microsoft.com / 40 96 66 45