Microsoft offentliggør nye cloud-løsninger

I disse dage præsenterer Microsoft en række nye cloud-løsninger til virksomheder, der understøtter mobile first, cloud first-visionen om, at virksomheder skal kunne udnytte alle fordelene ved skyen.

Annonceringerne finder sted på TechEd i Houston, som er vores årlige konference for IT professionelle og virksomhedsudviklere, og hvor en delegation på 230 danskere deltager.

”Mobilitet og cloud er fremtiden for virksomheder, og fremtiden er her nu,” siger Brad Anderson, Corporate Vice President for Microsofts cloud-forretning.

”Vores store portefølje af differentierede løsninger til skyen, til mobil produktivitet og til udvikling af nye værktøjer, hjælper vores kunder til at udnytte potentialet i tidens vigtigste teknologier, herunder cloud.”

Brad Anderson under keynoten ved TechEd 2014.

De vigtigste nyheder på konferencen falder inden for fire kategorier:

Nye typer hybride skyer

Ifølge Gartner vil halvdelen af større virksomheder i 2017 have en hybrid cloud-løsning.Microsoft tilbyder nu virksomheder en kortere vej til skyen ved at annoncere: 

 • Private forbindelser til skyen via Microsoft Azure ExpressRoute, hvor virksomheder kan få direkte forbindelse til Azure gennem udvalgte teleleverandører. Hermed får virksomheder nye muligheder for at tilgå sin Azure-sky med funktionalitet, der inkluderer høj hastighed, sikkerhed og pålidelighed.
 • Markant nemmere cloud-lagring med Microsoft Azure Files, som gør det muligt at skabe ét fælles udgangspunkt for fildeling, som man kan tilgå fra mange virtuelle maskiner, hvilket igen vil spare virksomheder tid og penge.
 • Styrkelse af performance, netværksforbindelser og API-håndtering, så virksomheder nemmere kan implementere globale løsninger og dele informationer på tværs af afdelinger.

Udnyttelse af investeringer i skyen

I takt med at virksomheder flytter sine data i skyen, er der et stigende fokus på og behov for datasikkerhed. Microsoft tilbyder nu: 

 • Azure Site Recovery (preview i juni), som bygger videre på Hyper-V Recovery Manager og forbedrer mulighederne for sikring af data ifm. nedbrud. Kunder kan dermed replikere og genskabe virtuelle maskiner og services via Microsoft Azure, hvis deres eget datacenter oplever nedbrud.
 • Ny anti-malware med Microsoft Antimalware til Azure, der beskytter både cloud-løsninger og virtuelle maskiner, og øget samarbejde med Trend Micro og Symantec om databeskyttelse via Azure.
 • Forbedret krypteringsteknologi og udvidet forebyggelse af datatab, som beskytter følsomme data hos Office 365 brugere. Sikrer at filer, der er gemt i SharePoint Online og OneDrive for Business, er krypteret med egen nøgle. (Primo juli).

Mobil produktivitet

Med stigningen i antallet af smartphones, pc’er og tablets samt apps og services bliver der stillet endnu større krav til it-afdelingen ift. administrering og beskyttelse af informationer og data. Microsoft lancerer nu: 

 • Office mobil app-styring med Windows Intune, der hjælper kunderne med at håndtere og sikre Office – ikke blot Microsoft-produkter, men også Android- og iOS-baserede enheder. Intune vil desuden kunne administrere eksisterende iOS og Android forretningsapplikationer.
 • Microsoft Azure RemoteApp, der giver mobile medarbejdere direkte adgang til Windows-applikationer på deres enheder, uanset platform. Remote Desktop Services giver desuden skalerbarhed i Microsoft Azure og øger brugernes produktivitet på farten.

Nye udviklingsværktøjer til understøttelse af mobile first, cloud first-løsninger

Vi præsenter ligeledes nye værktøjer for udviklere i større virksomheder, herunder: 

 • Ny version af ASP.NET, der kører i skyen og giver udviklere mulighed for at optimere cloud- og server-opgaver med større fleksibilitet og højere ydelse end før.
 • Preview af Visual Studio til Apache Cordova platformen, som gør, at udviklere nemt kan bygge hybride applikationer til flere forskellige devices via HTML og JavaScript. Udviklere kan således skabe apps til Windows, iOS og Android via .NET.
 • Mere agil softwareudvikling i form af en udvidet Visual Studio Online, der indeholder en række nye API’er, som kan integrere med tredjeparts services.

Danmark stærkt repræsenteret på TechEd

En delegation på 230 danske kunder, partnere og udviklere deltager på konferencen for at blive introduceret til den nyeste cloud-teknologi og lære, hvordan deres virksomhed kan udnytte fordelene ved skyen og hvilket cloud-setup er bedst egnet til netop dem. 

Microsoft-partneren VENZO, der fokuserer på deployment, er begejstret for nyhederne på konferencen. Christian Petersen, Vice President  & Partner, siger:

”Vi er meget begejstrede for Microsofts lanceringer inden for mobil produktivt, og vi vil i fremtiden nemmere kunne imødekomme vores kunders behov for større fleksibilitet på mobile enheder. Samtidig kan vores kunder se frem til nemmere styring af applikationer i hybride cloud-løsninger. 

”Azure RemoteApp giver os mulighed for hurtigt og omkostningseffektivt at implementere løsninger, der giver slutbrugeren nem adgang til deres applikationer på tværs af pc’er og andre enheder. Og vi ser desuden store muligheder for at øge værdien med de nye funktioner i Intune, som gør det muligt at håndtere enheder på tværs af platforme.”

Hos Teknologisk Institut ser man også positivt på annonceringerne ved TechEd.

”Microsoft er blevet meget tydeligere i deres kommunikation omkring, hvorledes de omfavner industriens begreber i forhold til cloud, siger Peter Vendelboe Hjortshøj, CIO på Teknologisk Institut

”De har operationaliseret deres cloud-budskab med løsninger, som hænger tæt sammen med on-premise datacenteret. Man er således ikke længere er i tvivl om, at Azure kan hjælpe med at gøre virksomhedens infrastruktur mere agil og dermed understøtte forretningens krav til vækst.”

For mere information om Azure, se her.

For generelt overblik over nyheder fra TechEd, se TechEd North America Virtual Newsroom.

Vh. Claus Petersen, Senior Technology Strategist, Microsoft, cpeters@microsoft.com / 5157 8353.