Microsoft udvider mega datacenter i Irland

Siden 2009 er europæiske cloud-brugere, der benytter sig af løsninger fra Microsoft som Office 365, Windows Azure-platformen og Xbox Live, blevet serviceret fra Irland. Den øgede efterspørgsel på Microsofts cloud-tjenester gør nu, at Microsoft udvider datacenteret i Dublin. Den samlede investering for datacenteret når dermed op på 630 millioner EUR.

Microsoft, som alene i Danmark har over 100.000 brugere på Office 365, oplever stor vækst i hele Europa. Blandt de danske kunder er B&O, SuperGros, ISS, A.P. Møller, Coloplast, og Pandora. Det udvidede datacenter sikrer, at der er tilstrækkeligt kapacitet til nuværende kunder og alle de virksomheder, der migrerer til et cloud-setup.

Med udvidelsen vil datacenteret i Dublin være på størrelse med næsten fem en halv fodboldbane og fyldt med rå computerkraft. Det vil tage ca. et år at færdiggøre udvidelsen. Til den tid vil op mod 70 teknikere sørge for, at datacenteret servicerer kunderne i døgndrift. Læs mere om udvidelsen her.

Fakta om det nye udvidede datacenter

  • Datacenteret udvides til 38.500 m2 og bruger ved højeste ydeevne 29,4 megawatt.
  • Ved at bruge luft udefra afkøles datacenteret mere energieffektivt, så det er 50 pct. mere effektivt end traditionelle datacentre. Derudover bruges 99 pct. mindre vand til køling.
  • Den samlede investering i datacenteret er dermed 630 million EUR.
  • Datacenteret servicerer kunder, der bruger Office 365, Windows Live, Xbox Live, Bing, og Windows Azure-platformen, i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA),  

Microsoft er med i European Union’s Code of Conduct for Data Centres – læs mere her.

Vh Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør - i-anadel@microsoft.com.