NUI dominerer årets TechFest

På Microsofts årlige TechFest præsenterer Microsoft Research den sidste nye teknologi for andre ansatte i Microsoft. Medarbejderne får et kig ind i ikke-offentliggjorte forskningsprojekter, der i fremtiden vil blive brugt af millioner af mennesker verden over. I år er der særligt vægt på Natural User Interface (NUI). NUI giver en intuitiv tilgang til services og funktioner. Det kan være berøring, som vi kender det fra smartphones med touch, ansigtsgenkendelse eller stemme- og bevægelsesstyring.

For de fleste mennesker er mus og keyboard en vigtig del af det at bruge en computer. Det vil ændre sig. Hvad der for få år siden var ren science fiction i Hollywood-film, er tæt på at blive virkelighed. Vi har tidligere meldt ud, at betydeligt flere af vores produkter vil være mulige at betjene med NUI inden for kort tid. I udviklingsafdelingen arbejder man særdeles tæt med vores business-grupper med at lave løsninger, der benytter sig af blandt andet bevægelsesstyring.

Eksempelvis arbejder vi i øjeblikket på at skabe en ny dimension i telekonferencer, hvor man ved hjælp af en Kinect, en projektor fra Acer og et par NVIDIA 3D-briller kan røre og manipulere med 3D-objekter. Projektet, der har fået navnet MirageBlocks, skal gøre det nemmere og billigere at "indfange" genstande og gengive dem i 3D - en procedure, der ellers har været særdeles kostbar og kompliceret at udføre. Helt praktisk placerer man en genstand foran Kinects kameraer, hvorefter det digitaliseres og projekteres til en grafisk brugerflade i 3D. Brugeren kan nu flytte og rotere 3D-objektet og kopiere det ind sammen med flere andre genstande - på den måde kan man bygge den virkelige verden ting for ting i den virtuelle verden.

Med MirageBlocks kan man skabe 3D-billeder af rigtige genstande ved at bruge Kinects kameraer. Se hvordan det fungerer her.

Teknologien i MirageBlocks skal i fremtiden blandt andet anvendes til at skabe en ny dimension i telekonferencer. Her vil deltagere kunne undersøge og manipulere med 3D-gengivelser af produkter og prototyper. Det vil fx give designere friere hænder og mulighed for at samarbejde "hands on" med produktudvikling på tværs af kloden.

Mulighederne med NUI er mange, og Microsoft kigger på dem alle sammen. Vi er helt sikre på, at naturlige brugerflader vil blive mere og mere udbredt. 

Læs mere om TechFest 2011 og de mange eksempler på, hvordan NUI kan gøre en forskel her.

VH Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.