Ny Microsoft Dynamics CRM nedbryder siloer mellem salg og marketing

Salgs- og marketingafdelinger kan nu se frem til styrket samarbejde og til at levere bedre kundeoplevelser, når Microsoft Dynamics CRM 2015 bliver tilgængelig i fjerde kvartal af 2014. Samtidig lancerer vi opdateringer til Dynamics CRM Online- og Dynamics Marketing services.

De nye opdateringer i Dynamics CRM-familien vil revolutionere den måde, hvorpå salg og marketing samarbejder, da de fremadrettet vil kunne skabe langt større synergi i kampagner og kundetiltag, så kunderne oplever mere målrettet og skræddersyet kommunikation. Salgsafdelinger får større indsigt i og indflydelse på marketingplaner og kampagner. Marketingafdelinger får bedre værktøjer til at planlægge og eksekvere kampagner samt måle Return on Investment (RoI). Resultatet bliver en styrket salgsprocess, hvor synergien høstes ved at bygge bro mellem afdelingerne, så kunden bliver tilgodeset langt bedre i forhold til sine behov.

Marketing har historisk været baseret på en inside-out tankegang, hvor virksomheden presser budskaber og kampagner ud til kunderne. De nye Dynamics-værktøjer giver nu virksomhederne mulighed for at tage en outside-in tilgang til salg og marketing. Dette paradigmeskifte betyder, at marketingplaner og -tiltag i højere grad vil være baseret på kundernes efterspørgsel og adfærd.

Dynamics CRM 2015 vil desuden blive yderligere integreret i produktivitetsværktøjerne Office 365, Yammer, Lync, Skype, SharePoint og Power BI, så man oplever fordelen ved samme brugergrænseflade og ét integreret system til kommunikation, samarbejde, dokumentstyring og kundehåndtering.

Per Østergaard Jacobsen, ekstern lektor i produktion og erhvervsøkonomi fra CBS, siger: ”Når vi implementerer IT i virksomhederne, herunder CRM-systemer, er det vigtigt at indtænke den menneskelige faktor. Det skal være nemt og intuitivt for brugeren at anvende IT-systemet, og brugeren skal høste klare fordele, såsom nemmere adgang til relevant information og mere produktiv kommunikation og samarbejde.

Samtidig skal virksomhederne i stigende grad bruge IT til at styrke samarbejde på tværs og skabe synergier. Det er derfor en positiv udvikling, at CRM-systemerne nu bringer salgs- og marketingafdelingerne tættere sammen, så markedsføringen bliver mere målrettet og kunden i sidste ende får en bedre oplevelse.”  

Salg og marketing smelter sammen

Det nye ‘Sales Collaboration Panel’ skal nedbryde siloerne mellem salg og marketing. Det giver nemlig sælgere mulighed for at komme med input til mål og kampagner. Marketing kan strømline kampagner, forbedre målgruppesegmentering, A/B testing af emails, øge online trafik og tilstedeværelse, skabe integrerede tilbud og  workflows til godkendelse af kampagneelementer. Marketing kan ligeledes samarbejde mere effektivt med Lync ’click-to-call’ samt invitere til og afholde webinarer via Lync. Den nye interaktive marketingkalender giver desuden bedre overblik over marketingplaner -  både for salg og marketing.

Den nye version af Dynamics CRM giver salgsafdelinger mulighed for at sammensætte tilbud, foreslåopsalgs- og krydssalgsmuligheder  på tværs af produktfamilier op på den måde forbedre sælgernes effektivitet. Nye mobile salgsværktøjer sikrer overensstemmelse på tværs af enheder samt øger produktiviteten, bl.a. med rollebaserede dashboards, analyseværktøjer og personaliserede hjemmesider.

Claus Hansen, CEO og partner hos CRM-leverandøren Alfapeople, siger: ”Det er vores oplevelse, at salg og marketing i højere grad smelter sammen, og at de nye IT-systemer øger mersalget pr. omkostningskrone. Samtidig er salgsindsatsen i højere grad defineret af kundernes adfærd, og dialogen mellem virksomheden og kunden bliver én samlet proces, hvor salgsafdelingen får mulighed for at interagere med kunden på marketings tidligere enemærker.

Microsoft CRM 2015 giver nye muligheder. Både i kerneproduktet og i den nye Microsoft CRM familie med Dynamics Marketing og Dynamics Social Listening. Det er løsninger, der kan være med til at hjælpe virksomheder i transitionen fra fokus på salg og marketing til kundefokus og derved skabe øget forretningsværdi.”  

For mere information om Microsoft Dynamics CRM 2015 og Microsoft Dynamics Marketing, se denne Release Preview Guide. Følg også med i vores international CRM-blog CRM Connection eller Microsoft Dynamics CRM community @MSDynamicsCRMhttp://www.twitter.com/msdynamicscrm, #MSDYNCRM.

Vh. Jeanett Heller, divisionschef, Microsoft Dynamics, jheller@microsoft.com