Ny sikkerhedsrapport viser skifte i cyberangreb

McKinsey har offentliggjort en rapport, der viser, at it-chefer er bange for at innnovere og investere i ny teknologi, som eks. cloud computing, pga. frygt for cyberangreb. Eksempelvis siger 70 procent, at sikkerhedsbekymringer har forsinket brugen af public cloud computing med et år eller mere, og 40 procent mener, at det har forsinket brugen af mobile teknologier med et år eller mere.

Microsoft har netop offentliggjort sin halvårlige sikkerhedsrapport (SIRv16), som afdækker de seneste tendenser og trusler om cyber-kriminel aktivitet. I takt med at sikkerhedssoftware bliver sværere at bryde igennem, ændrer de cyberkriminelle taktik.

Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande og viser bl.a. at:

- Antallet af pc’er, som måtte renses for cyber-angreb blev tredoblet i sidste kvartal af 2013

- Den største trussel blandt 95% af de adspurgte er ’deceptive downloads’, som snyder folk til at downloade malware, der er pakket sammen med legale downloads, som f.eks. software, musik og andet online indhold.

- Ransomware, der dækker over malware og som forhindrer adgang til filer online mod betaling, er steget med 45% i sidste halvår af 2013.

Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark, siger om rapporten:

”Sikkerhedsrapporten hjælper os til at forstå, hvilke taktikker, de cyberkriminelle anvender, så vi bedre kan undgå angreb på pc’er og andre enheder. Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder. Med den stigende BYOD-tendens, hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed.”

Microsoft anbefaler, at virksomheder følger disse simple råd for at forblive beskyttet mod cyberangreb:

  1. Brug nyeste software og opdatér det løbende
  2. Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  3. Kør antivirus og back-up af data

SIR-rappporten kan hentes her.

Vh. Ole Kjeldsen, Microsoft Danmark, olek@microsoft.com.