Outlook.com er verdens hurtigst voksende e-mail-tjeneste

60 millioner brugere verden over har på blot seks måneder tilmeldt sig Outlook.com, hvilket gør Microsofts afløser for Hotmail til verdens hurtigst voksende e-mail-service. Nu er tjenesten trådt ud af preview-fasen og er klar til at håndtere milliarder af e-mails fra lige så mange brugere.

I de kommende uger vil tusindvis af danske Hotmail-brugere møde Outlook.com og i stedet få en mere funktionel og moderne udseende mailtjeneste. Det traditionelle Hotmail-brugerflade vil frem mod sommeren 2013 løbende blive erstattet med det nye Outlook.com. Opgraderingen sker automatisk, så nuværende Hotmail-brugere skal derfor ikke gøre noget for opgraderingen. Og systemet er intuitivt og velkendt, så det vil være let at omstille sig til.

Outlook.com, som blev annonceret i august, er mere end blot afløseren for Microsofts populære e-mail-tjeneste Hotmail. Outlook.com er et renere design med mulighed for langt bedre overblik over e-mails, foldere og dokumenter. Man kan blandt andet se 30 pct. flere e-mails i indbakken, da Microsoft ikke længere tillader forstyrrende bannerannoncer på tjenesten. Og Outlook.com giver nemmere adgang til og overblik over Skydrive og sociale medier.

Hotmail-brugere får nyt forbedret mailsystem

”For nuværende Hotmail-brugere vil opgraderingen til Outlook.com finde sted automatisk, og det er derfor ikke nødvendigt at skulle oprette en ny mailkonto. Ligeledes vil der ikke ske nogen forandring i de mails, kalenderaftaler, kontakter og mapper, brugerne har haft liggende på deres Hotmail-konto. Alt dette bliver ganske enkelt automatisk overflyttet til det nye forbedrede Outlook-system,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.  

Outlook.com har foruden det elegante udseende, et væld af nye funktioner, der forbedrer brugeroplevelsen markant.  

-  Outlook.com har praktisk talt uendelig lagring, og med introduktionen af SkyDrive vil størrelsen på dokumenter og billeder ikke længere være et problem, når de skal sendes via mail.

-  Outlook.com giver gratis adgang til en række Office web apps såsom Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Dette giver mulighed for at arbejde med de populære Office–programmer fra et væld af forskellige enheder.

-  Brugere vil kunne se og redigere i eksempelvis et Word dokument uden at skulle forlade indbakken.

-  Outlook.com kan tilknyttes sociale medier som Twitter, Facebook, LinkedIn, Google og Skype. På den måde bliver det muligt at se billeder, beskeder, statusopdateringer, chats og opkald via en kontaktliste forbundet til de sociale medier.

I dag er 80 procent af vores indbakke fyldt med nyhedsbreve, opdateringer fra sociale medier og andre kommercielle mails. Med Outlook-funktion ”sweep” kan man med få klik rydde op i store mængder af mails og skabe overblik over det vigtigste. Derudover kan Outlook.com automatisk sortere i vigtige beskeder fra kontakter, nyhedsbreve og sociale medier.

Man kan som forbruger stadig benytte sin eksisterende Hotmail-adresse. Og opretter man en ny mailadresse hos Microsoft vil det fremover være en Outlook.com-adresse.       

Hvis du, ligesom 60 millioner mennesker verden over, heller ikke kan vente med at tage det nye forbedrede mailsystem i brug, er det muligt at skifte fra Hotmail til Outlook allerede i dag ved at logge ind med din eksisterende Microsoft-mail-adresse på www.outlook.com eller oprette en ny Outlook.com-adresse gratis.

Vh. Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com / 22910196.