Skyens operativsystem og Consumerization of IT skal understøtte forretningen

Hvert år samles mere end 5.000 IT-professionelle til Microsofts konference for management af IT-systemer. I disse dage finder Microsoft Management Summit (MMS) sted i Las Vegas, hvor en delegation med ca. 180 danske Microsoft kunder og partnere deltager.

På Microsoft Management Summit konkretiseres strategien og visionen for Microsofts Datacenter, Consumerization of IT og Cloud OS. Løsningerne inkluderer Windows Server, System Center, Windows Azure og Windows Intune og præsenteres med udgangspunkt i Microsofts erfaringer med cloud-løsninger til over en milliard brugere i verden.

Microsofts vision er at hjælpe kunder og partnere med at håndtere og styre en bred pallette af IT-systemer og udfordringer i ét centralt operativsystem. Dette sker på kundens præmis og i overensstemmelse med kundens eksisterende infrastruktur og applikationer. Således vil nogle virksomheder vælge en løsning on-premise, mens andre ønsker løsningen i skyen eller i en hybrid sky, som er en kombination af de to. Det er Microsofts opskrift på skyens operativsystem, The Cloud OS: Dækkende over Windows Server 2012 og Windows Azure.

Det er et vigtigt mål for Microsoft at hjælpe virksomhederne på rejsen til at håndtere udfordringerne omkring Consumerization of IT. Microsoft er den eneste virksomhed, som i dag kan tilbyde kunderne en samlet platform, der kan håndtere flere forskellige pc’er og smartphones i et sikkert IT-miljø, således at medarbejdere kan få adgang til virksomhedens systemer når som helst, hvor som helst og fra ethvert device uden at kompromittere virksomhedens IT-sikkerhed.

Pizza-udbringning til tiden

Domino’s Pizza er et godt eksempel på en global virksomhed, der har automatiseret stort set alle aspekter af sine butiksprocesser, fra inventar til ordrehåndtering til ressourceplanlægning. Virksomheden benytter Windows Server Hyper-V for at opnå bedre oppetid og styring af sine in-store servere, der kører Domino’s egen Point-of-Sale applikation. Hyper-V er installeret i 750 butikker og bliver rullet ud i mere end 4.000 butikker globalt. Efter Domino har fået System Center til styring af 15.000 servere og enheder, har de allerede reduceret serviceopkald om virtualisering med 99 %.

”Hvis vores online ordresystem går ned, mister vi en tredjedel af vores forretning, så det er afgørende for vores forretning, at vores servere er stabile. Det har vi opnået med Hyper-V, der også har givet os et styringsværktøj til prissætning og salgsoptimering”, siger Lance Shinabarger, Vice President, Global Infrastructure hos Domino’s Pizza.

 De vigtigste temaer på MMS er:

  • System Center Advisor Connector til Operations Manager - tilgængelig for eksisterende System Center 2012 SP1 kunder. Dette værktøj hjælper kunderne til at optimere konfigurationen af eksempelvis Windows Server, SQL Server, Sharepoint og Lync Server – med integration af System Center Advisor direkte i System Center Operations Manager konsollen.
  • Windows Azure Backup er nu tilgængelig og kan blandt andet bruges sammen med System Center Data Protection Manager (DPM) og hjælper kunder med at beskytte vigtige data fra serveren vha. automatiseret backup i skyen.
  • Global Service Monitor (GSM) er tilgængelig nu og giver mulighed for overvågning af applikationer i System Center 2012 SP1 fra Windows Azure lokationer rundt om i verden, til fordel for applikationsejeren, som får indblik i slutbrugerens oplevelse.
  • Microsoft deltager desuden i OpenDaylight, som er et open source samarbejde omkring Software-Defined Networking (SDN). Samarbejdet er et udtryk for Microsofts ønske om en åben og standardbaseret tilgang til SDN og netværksvirtualisering.

For mere information omkring nyhederne på Microsoft Management Summit, se In the Cloud Blog, STB News Bytes blog eller www.2013mms.com

Vh. Claus Petersen, Senior Teknologirådgiver, Infrastruktur og Private Cloud, cpeters@microsoft.com